2019. július 21., - Dániel
Keresés a tartalomban
Nógrád MegyeCsaló faárus Nógrád megyében

Csaló faárus Nógrád megyében


A körzeti megbízottak elfogták az 53 éves nőt.

rendőrségi autó

A Balassagyarmati Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya csalás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított büntetőeljárást egy 53 éves kistokaji nő ellen.

A körzeti megbízottak egy galgagutai családi ház előtt 2014. szeptember 13-án 15 órakor ellenőriztek egy tehergépkocsit és annak utasait. A beszerzett adatok alapján a járműben utazó 53 éves nő a ház tulajdonosának nyolc köbméter tűzifát ajánlott megvételre. A vételárban meg is állapodtak, az összeget az idős néni átadta a nőnek. Ezt követően a gyanúsított a teherautóról a kifizetett mennyiségnél jóval kevesebbet, összesen 1,3 köbméter fát a vevő udvarára lepakoltatott, majd a helyszínről távoztak, miközben az egyenruhások őt megállították.

A rendőrök a Balassagyarmati Rendőrkapitányságra előállították, és gyanúsítottként hallgatták ki az 53 éves nőt.

Közeledik a fűtési szezon és ezzel együtt a házalóárusok is megjelennek megyeszerte. Felhívjuk a lakosság figyelmét, hogy a házaló illegális faárusok többféle módszerrel, többféle bűncselekményt is elkövetnek. Ezek között található az a módszer, hogy nem a kifizetett mennyiségű fát, hanem jóval kevesebbet pakolnak le a vevőnek, ezzel már önmagában kárt okoznak. Előfordul, hogy a cselekményük során a lakóépületbe is bejutnak, ahonnan kisebb értéktárgyat, készpénzt tulajdoníthatnak el.

Kérjük, legyenek óvatosak, és otthonaikba ne engedjenek be idegeneket, házaló árusokat, hogy ne váljanak trükkös tolvajok áldozatává!

Edvin Marton koncert

hirdetés

Forrás: Police.hu/ Nógrád24

 

 

2014-09-16

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite