2019. augusztus 26., hétfő - Izsó
Keresés a tartalomban
ItthonCsányi Sándor feljelentést tesz és pert indít Lázár János ellen

Csányi Sándor feljelentést tesz és pert indít Lázár János ellen


Csányi Sándor, az OTP Bank elnök-vezérigazgatója büntető feljelentést tesz és polgári pert indít Lázár János ellen a Miniszterelnökséget vezető államtitkár hétfői sajtótájékoztatóján tett kijelentése miatt - erősítette meg a nol.hu információját bank kommunikációs főosztálya kedden az MTI érdeklődésére.

csanyi_sandor


Lázár János hétfőn a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség sajtótájékoztatóján egy újságírói kérdésre válaszolva úgy fogalmazott: "nincs más választásom, mint tudomásul venni Csányi Sándor, az OTP elnök-vezérigazgatójának a sajtóban tett, rám nézve lesajnáló, lenéző megjegyzését, hiszen mégiscsak ő az ország első számú uzsorása". Hozzátette: Csányi Sándor bárhogy is "páváskodik a devizahitelesektől szerzett milliárdjaival", természetesen "meghunyászkodom, és tudomásul veszem, hogy ilyen-olyan jelzőkkel illet".


Aki ilyen fontos ember az országban, annak a véleményét is kénytelen vagyok tudomásul venni - jegyezte meg az államtitkár. Ezt megelőzően Csányi Sándor egy július 24-ei sajtótájékoztatón arra a kérdésre, hogy érez-e politikai támadást ellene vagy a bankja ellen, azt válaszolta: nem érzi a politikai támadást a kormány részéről, úgy ítélte meg, nem történt olyan specifikus lépés, amely az OTP Bankot jobban sújtotta volna, mint a többi bankot. "Néha 1-2 ember tesz ugyan megjegyzéseket, de ez sosem izgatott nagyon" - jegyezte meg, majd konkrétan Lázár Jánost, a Miniszterelnökséget vezető államtitkárt megemlítve, azt mondta, "Lázár urat nem ismerem személyesen olyan jól, de nagyon tehetséges politikus, láthatjuk, milyen jól intézte a trafikügyet".


A nol.hu cikke emlékeztet: az uzsora Magyarországon bűncselekmény, az ellene érvényes szabályok szigorítását pedig pont a Fidesz-frakció szavazta meg, Lázár János frakcióvezetősége idején.

 

Forrás: MTI/HÍR PORT24

 

2013-08-13

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite