2019. április 22., hétfő - Csilla
Keresés a tartalomban
ItthonCsányi szerint nem kell félni a Fidesz kétharmadától

Csányi szerint nem kell félni a Fidesz kétharmadától


Csányi SándorLehetőséget és nem veszélyt lát a Fidesz kétharmadában az OTP-vezér, aki szerint a költségvetési deficitet csak reformok miatt szabad növelni, és az esély ugyan kevés, de a kormánynak el kell érnie, hogy meghosszabbítsák a külföldiek földvásárlási moratóriumát. Laphír szerint egyébként Csányi Sándor elvállalja az MLSZ-elnökséget.


Lehetőséget lát, nem veszélyt a Fidesz kétharmados győzelmében Csányi Sándor.


Az OTP Bank elnök-vezérigazgatója a Népszabadságnak adott interjúban arra figyelmeztet: figyelni kell a költségvetés egyensúlyára, de fontos, hogy ennek elérése közben az emberek elfogadható színvonalon éljenek, és a cégek is prosperáljanak. Intelmei szerint csak olyan intézkedésekkel szabad növelni a deficitet, amelyek középtávon kimutatható előnyökkel járnak. Önmagában a hiány növelése a nemzetközi pénzvilág számára nem elfogadható.


A legsürgősebb intézkedések közé sorolja az adórendszer újraszabását: a kedvezmények kiiktatását, az adózók körének bővítését és a közteher általános csökkentését, mert ma ha egy kisvállalkozás legálisan akarja foglalkoztatni az alkalmazottakat, a csődbe jutást kockáztatja.
A bank szerinte jól vészelte át a válságos időszakot, sőt ugrásra készen várja az azt követő konszolidációt, hogy terjeszkedésbe foghasson. Nem csak a már érdekeltségi körébe tartozó országokban: új terepre is merészkednek, a tervek között Európán kívüli ország meghódítása is szerepel.
Csányi Sándor nem tartja jó ötletnek a globális bankadót, amit más szervezetek mellett a Nemzetközi Valutaalap is szorgalmaz. Kétségei azonban nincsenek, hogy egyszer majd ezt az adót is fizetniük kell. Mindemellett az üzletember úgy látja: a külföldiek jövőre lejáró földvásárlási moratóriumának meghosszabbítására igen kevés esélye van a magyar kormánynak.


A Népszava egyébként úgy értesült, hogy Csányi Sándor vállalja az MLSZ elnöki tisztségét. Ez az eredménye annak az átvilágításnak, amelyet az OTP elnök- vezérigazgatója rendelt el a szövetségben.


Forrás: Népszabadság/Népszava/Nógrád24

2010-04-28

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite