2019. május 26., - Fülöp
Keresés a tartalomban
Nógrád MegyeCsatlakozás a Nógrádi Energetikai Klaszterhez

Csatlakozás a Nógrádi Energetikai Klaszterhez


A város közgyűlésének döntése értelmében Salgótarján Megyei Jogú Város Önkormányzata csatlakozik a Nógrádi Energetikai Klaszterhez.

Salgótarján

A Bátonyterenyei Lokálpatrióták Társasága 2014-ben kezdeményezte klaszter megalakítását, melyhez azóta több önkormányzat, szervezet és intézmény csatlakozott. A megfogalmazott célkitűzések szerint a a klaszter tagjai együttműködnek a Nógrád megyei szénbányászat újraindításának elősegítésében, fejlesztésében és a kitermelt anyag környezetkímélő, korszerű (pl. tiszta szén) technológiával történő felhasználásában; a megújuló energia források (napenergia, bioenergia, geotermikus energia) Nógrád megyei alkalmazásának elősegítésében; a szénbányászat újraindítása és a megújuló energiaforrások alkalmazása révén Magyarország ásványianyag-készletének tudatos felhasználásában; a nemzet és a térség energiabiztonsága elősegítésében; a régió és megye foglalkoztatási és szociális helyzetének javulásában, hozzájárulva a térség gazdasági, társadalmi fejlődéséhez.

A tagok célja az energetikai tevékenység területén a szakmunkás-, közép- és felsőfokú képzettséggel rendelkező szakember utánpótlás biztosítása, a szakképzési rendszer és a felsőfokú képzés megfeleltetése a szektor igényeinek, az alkalmazottak továbbképzése; az innováció és kutatás területén együttműködés; a szénbányászati tevékenység újraindításában, a megújuló energiaforrások hasznosításában, működtetésében és fejlesztésében érdekelt vállalkozások, állami, önkormányzati szervek, tudományos és oktatási intézmények és egyéb szervezetek hosszú távú együttműködésének kialakítása és segítése, valamint a növekvő energiaigények, a másodlagos felhasználású alapanyag kielégítését szolgáló - a környezetvédelmet is figyelembe vevő - termelés támogatásának elősegítése.

A klaszterhez történt csatlakozás, a célok megvalósításában végzett munka az önkormányzatnak semmilyen anyagi kiadással nem párosul.


Forrás: Salgotarjan.hu/ Nógrád24

 

 

2015-04-14

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite