2019. június 20., csütörtök - Rafael
Keresés a tartalomban
Nógrád MegyeCsatornahálózatot és szennyvíztisztító telepet építettek Bujákon

Csatornahálózatot és szennyvíztisztító telepet építettek Bujákon


Befejeződött a csatornahálózat és a szennyvíztisztító telep kiépítése Bujákon, a Nógrád megyei faluban március végén megkezdődik a próbaüzem; a fejlesztés közel 1,3 milliárd forintba került - közölte az MTI-vel a projektvezető szerdán.

szenyvizcsat

Képünk illusztráció!


Szilágyi Edit tájékoztatása szerint a beruházás a Környezet és Energia Operatív Program (KEOP) keretében, az Európai Unió támogatásával, a Kohéziós Alap társfinanszírozásával valósult meg. Bujákon eddig nem volt szennyvíz-elvezető csatornahálózat és szennyvíztisztító telep, a kommunális szennyvíz túlnyomó része a talajba szivárgott. A falu 2013 márciusában nyerte el a pályázatot, a munkákat 2014 nyarán kezdték meg.


A projektvezető elmondta azt is, a próbaüzem a projekt befejezéséig, szeptemberig tart. Az önkormányzat korábban arról tájékoztatta az MTI-t, hogy a nettó 1 milliárd 285 millió forint összköltségű fejlesztéshez Buják önkormányzata vissza nem térítendő támogatásként nyerte el az összeg 88,5 százalékát.


A csatornahálózat kiépítése a falu belterületén élő lakosságot, az intézményeket és a gazdálkodó szervezeteket érinti. Az  összegyűjtött szennyvizet a napi 200 köbméter kapacitású tisztítótelepen kezelik majd mechanikai tisztítással, az aerob eleveniszapos szerves anyag és ammónia eltávolításával, és utóülepítéssel.

 

Forrás: MTI/NÓGRÁD24

 

2015-03-26

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite