2019. március 26., kedd - Irén
Keresés a tartalomban
Nógrád MegyeCsécse, Hollókő és Pásztó felé egy elágazóból vezet majd út

Csécse, Hollókő és Pásztó felé egy elágazóból vezet majd út


A napokban jár le a kivitelezést elvégezni szándékozók ajánlattételi határideje a 21-es számú főút újabb három szakaszának négynyomúsításával kapcsolatos munkákra.

21esutepites

képünk illusztráció

A felhívásokban szereplő adatokból kiderül: a hatvani külső körforgalom és az M3-as csomópontja között marad a kétsávos szakasz, de természetesen ezt is felújítják. A nagygombosi elágazónál különszintű-, a Lőrincihez tartozó Mátravidéki Erőmű lakótelep elágazójánál szintbeni "T" csomópont létesül, míg a Heréd-Lőrinci összekötő út kereszteződésében új különszintű csomópont épül majd. Szurdokpüspöki és Pásztó között a sertéstelepnél csökkentett paraméterű különszintű csomópont kerül kialakításra.

A Csécse, Hollókő és Pásztó felé vezető utak egyetlen csomópontba érkeznek majd, melyet a jelenlegi hollókői elágazóban alakítanak ki - ez lesz a Pásztó déli különszintű csomópont.

A Pásztó és Mátraszőlős közötti szakaszon az Irinyi utca csatlakozásánál többszörös egyeztetés eredményeként különszintű csomópontot alakítanak ki. Mátraszőlősön kétsávos turbó körforgalmat építenek majd, a gyalogosok közlekedése itt aluljáróval lesz biztosítva.

A várhatóan néhány hónapon belül elinduló kivitelezések eredményeképpen az M3 csomópontjától egészen a Tar közelében található Sztupa térségéig egybefüggően négysávossá válik Kelet-Nógrád főútvonala.

 

Forrás: radiofocus.hu/NOGRAD242016-01-14

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite