2019. március 21., csütörtök - Klaudia
Keresés a tartalomban
NagyvilágCsecsemőkkel kereskedő banda bukott le

Csecsemőkkel kereskedő banda bukott le


Harmincegy csecsemőt szabadított ki emberkereskedők markából a délnyugat-kínai Jünnan (Yunnan) tartomány vasúti rendőrsége, közel 80 gyanúsítottat fogtak el - derült ki pénteki kínai sajtójelentésekből.

baba01

Képünk illusztráció!


A csecsemőrablásra és -eladásra szakosodott hálózat a nagy számban nemzetiségiek lakta Jünnanban (Yunnan) rabolta el a kisbabákat, és az észak-kínai Hopej (Hebei), valamint Santung (Shandong) tartomány különböző városaiban adott túl rajtuk. A vasúti rendőrség 2011 novembere óta Jünnan székhelyén, Kunmingban 76 gyanúsítottat tartóztatott fel és vett őrizetbe. A hálózat tagjai hét különböző városba utaztak rendszeresen.


A banda 8-10 ezer jüan körüli összeget fizetett a közvetítőknek egy gyerekért, és 20, illetve 50 ezer jüanért adták el őket. A jól szervezett hálózat tagjai voltak a gyermekrablók, akik esetenként vásároltak is csecsemőket, valamint a szállítók és az eladók. A hatósági jelentés szerint egy-egy megrendelést három nap alatt képesek voltak teljesíteni.


A gyermek- és nőrablások, valamint a velük való kereskedés elleni szigorúbb országos fellépést 2011-ben hirdették meg Kínában. Azóta 8660 elrabolt gyereket találtak meg és csaknem 15 500 nőt szabadítottak ki a rendőrök. Összesen közel 3200 emberkereskedő csoportot lepleztek le.


A tapasztalat szerint vidéken elsősorban a fiúgyermekek iránti nagy kereslet, másrészt gyermektelen házaspárok igénye tartja életben a bűnözésnek ezt a formáját. A közbiztonsági minisztérium által létrehozott DNS-adatbanknak köszönhetően eddig több mint 2000 gyerek került vissza családjához.

 

Forrás: MTI/HÍR PORT24

ezo_banner

HIRDETÉS

 

2012-06-01

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite