2019. március 19., kedd - József
Keresés a tartalomban
Nógrád MegyeCseh győzelem a Merida-CST Salgótarján Kupán

Cseh győzelem a Merida-CST Salgótarján Kupán


Nyolc ország 182 nevezőjét regisztrálták vasárnap a Merida-CST Salgótarján Kupa olimpiai-krossz viadalon.

 

mtb01


Az idei egyetlen hazai UCI C1-es kategóriájú versenyen az első 15 helyezett kapott világranglista-pontot, melyek már a londoni olimpia kvalifikációjába is beleszámítanak. Az elit férfiaknál az esélyesként induló, világranglista-huszadik, cseh Skarnitzl Jan szerezte meg a győzelmet, legjobb magyarként a pekingi olimpikon Parti András negyedik helyen zárt. Nőknél a korábbi U23-as világbajnok, szlovén Zakelj Tanja volt a leggyorsabb, a magyar Eb-ötödik Benkó Barbara ezüstérmes lett. Összesen négy férfi és hat magyar női kerekes szerzett világranglista-pontot.

 

mtb02

A Magyar Kupasorozat utolsó előtti, salgótarján-eresztvényi állomásán a Salgótarjáni HKE szervezőcsapata 17 kategóriát díjazott. A viadal nívóját a fő verseny előtt egy órával kiosztott rajtlista is emelte. Az elit férfiak a 6.2 kilométeres körből hatot, a nők négyet teljesítettek. A mezőny erősségét mutatja, hogy a magyar bajnokok mellett rajthoz állt többek közt az ukrán, a szlovák, a szlovén és a szerb nemzeti legjobb.

 

mtb04

A néhány nap múlva Szingapúrba, az ifjúsági olimpiára utazó Fenyvesi Péter (X2S-KONA Team) 4., míg Kéri Zsófia (LTV Merida Racing) kategóriájában első lett.
Az előző napi, amatőröknek kiírt Rádió Focus Kupán 12 kategóriában versenyeztek a bringások.

- Ez volt az első magyarországi versenyem, csak Partit ismertem a magyarok közül. Nem számítottam a győzelemre, egyszer csak egyedül maradtam, előnyömet sikerült tartanom, igaz, a sár megnehezítette a versenyt, sokat kellet tolnom a kerékpárt, de jó verseny volt - mondta a cseh Skarnitzl.
- A második körben a hátsó féktárcsámmal technikai gondom akadt, több percet vesztettem. Ha a végeredményt nézzük, a harmadik helyezett egy perccel ért be előttem, ha nincs problémám, akár dobogós is lehettem volna - fogalmazott Parti András.

- A sártól nagyon nehéz volt a pálya, egyébként sokkal jobban tetszett, mint a tavalyi bajnokságon kijelölt nyomvonal. Erős volt a mezőny, köztük a mostani győztes szlovén lány, aki legutóbb világkupát is nyert - de nagyon örülök a második helynek - mondta Benkó Barbara.
- Örülök, hogy a világranglista előkelő pozícióit elfoglaló, nemzetközileg magasan jegyzett kerekesek is eljöttek, illetve, hogy sikerült a magyaroknak itthon tartani jelentős számú világranglista-pontot - összegzett Kéri István versenyigazgató.

 

mtb03

Az elit versenyben az első 15-ben végzett magyar sportolók: Buruczki Szilárd 9. hely (Magellan-Kőbánya TC), Béla Attila 12. hely (LTV Merida Racing), Lobmayer Balázs 13. hely (Merida Maraton Team-CST), valamint Erdélyi Eszter 4. hely (X2S-Kona Team), Dósa Eszter 7. hely (Vitalitás SE Golyán Kerékpár Scott X-Iont), Módos Gabriella 10. hely (Merida Maraton Team-CST), Cseh Veronika 11. hely (KTM-Erste Leasing), Koós Brigitta 12. hely (Salgótarjáni HKE).

 

Forrás: HÍR PORT24

Fotó: Hupcsik László

 

2010-08-09

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite