2019. augusztus 23., péntek - Bence
Keresés a tartalomban
Nógrád MegyeCseresnyés: a szakképzési rendszer átalakítása lehetőséget nyújt Salgótarjánnak is

Cseresnyés: a szakképzési rendszer átalakítása lehetőséget nyújt Salgótarjánnak is


A szakképzési rendszer átalakítása Salgótarjánnak is lehetőséget nyújt arra, hogy előbbre jusson a munkahelyteremtésben, mert a befektetők számára az infrastruktúrán túl az a legfontosabb szempont, hogy van-e megfelelően képzett vagy képezhető szakembergárda az adott településen - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium munkaerőpiacért és képzésért felelős államtitkára pénteken sajtótájékoztatón a nógrádi megyeszékhelyen.

Cseresnyés Péter


Cseresnyés Péter hozzátette: ahhoz, hogy a város előbbre jusson, az is kell, hogy olyan felelős vezetői legyenek, akik számára elsődleges szempont, hogy minél több fiatal maradjon Salgótarjánban, ott szerezze meg a helyi munkaerő-kínálatnak megfelelő szakképzettségét. Az államtitkár azt mondta, Simon Tiborban, a Fidesz-KDNP polgármesterjelöltjében olyan embert ismert meg, aki ezt nagyon fontosnak tartja.


Cseresnyés Péter kifejtette: minden forrást annak érdekében kell felhasználni, hogy a jövő nemzedéke találja meg a boldogulását, ehhez pedig jó gazdálkodás kell, az, hogy a város mindig tudjon nyúlni likvid pénzekhez, és ne a hitel, ne az adósság legyen a város fejlesztésének egyik eszköze. Mint mondta, ezért lenne jó, ha olyan városvezetés folytathatná a munkát a következő időszakban, amely nem az adósság növelésében, hanem a meglevő források racionális elköltésében gondolkodik.


Simon Tibor a meglevő források, koncepciók, kapcsolatok kihasználásával, csatlakozva a kormányzati programhoz, mindent ki akar és ki tud hozni Salgótarján lehetőségeiből - mondta az államtitkár. Simon Tibor a sajtótájékoztatón rendkívül fontosnak nevezte, hogy olyan foglalkoztatáspolitika valósuljon meg Salgótarjánban, amely lehetővé teszi a fiatalok megtartását. Egyik lehetséges irányként jelölte meg, hogy a szakképzésben olyan szakmát szerezzenek, amely hosszú távon nyújt számukra biztos jövőt.


Abban kell segíteni, hogy olyan szakmát válasszanak, amely hiányszakma a város gazdaságában, ehhez az ösztöndíj rendszerét kell bővíteni - mondta a kormánypártok jelöltje.


Salgótarjánban február 28-án Dóra Ottó szocialista polgármester tavaly novemberben bekövetkezett halála miatt tartanak időközi polgármester-választást.

 

Forrás: MTI/NÓGRÁD24

 

2016-02-19

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite