2019. július 16., kedd - Valter
Keresés a tartalomban
Nógrád MegyeCsőd szélén a Nógrád megyei falusi turizmus

Csőd szélén a Nógrád megyei falusi turizmus

falusiturizmusA szállásadók és az üdülési csekkek megadóztatása, az utófinanszírozásos támogatási rendszer csőddel fenyegeti a válság miatt amúgy is bajban lévő nógrádi falusi turizmust.


Bedőlhetnek a falusi turizmusban résztvevő vállalkozások Nógrád megyében, ha nem kapnak gyors állami segítséget. Pintérné Kanyó Judit, a Falusi Vendéglátók Nógrád Megyei Egyesületének elnöke elmondta: a szállásadók adómentességének eltörlése, és a beruházásokat segítő támogatások utólagos finanszírozása miatt a bedőlés fenyegeti az ágazatot.


A válság mellett az üdülési csekkek megadóztatása is csökkentette a vendégéjszakák számát, így a bevételek minimálisra csökkentek. Visszaesés tapasztalható a kiemelt nógrádi turisztikai célpontokban, Kozárdon, Ipolytarnócon, Kazáron és Hollókőn is, ahol legfeljebb a jeles ünnepeken telnek meg a szobák, míg a kevésbé ismert településekről szinte eltűntek a vendégek. Nógrád megyében a mintegy 80 vendégházban a 800 szálláshely többsége kong az ürességtől. A megye kereskedelmi szálláshelyein 2010-ben 44 ezer vendég volt, 2,8 százalékkal kevesebben, mint egy évvel korábban. Továbbra is alacsony, - alig nyolc százalék a külföldi vendégek aránya. Továbbra is a szállodák a kedveltebbek, a vendégek hattizede, 26 ezer fő ott szállt meg. Az egyéb kereskedelmi szálláshelyeket felkeresők száma 16 százalékkal csökkent.


Még több Nógrád megyei hír:


Ipolytarnócon is lecsaptak volna a romagyilkosok>>>


Bátonyi járőrök fogták el a betörőket>>>

Felmondja a Mátraszőlőssel kötött oktatási társulási megállapodását Pásztó>>>

Óvodások ismerkedtek a katonák életével>>>


Forrás: Nógrád Megyei Hírlap/Nógrád24.hu

 

2011-04-13

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite