2019. április 21., - Konrád
Keresés a tartalomban
Üzleti negyedCsökkent a munkanélküliség Észak-Magyarországon

Csökkent a munkanélküliség Észak-Magyarországon


Borsod-Abaúj-Zemplén, Heves és Nógrád megyében 7,3 százalékkal csökkent a munkanélküliség egy hónap alatt.

Munkanélküli


Jelentősen, több mint 8 ezerrel csökkent a regisztrált munkanélküliek száma az észak-magyarországi régió három megyéjében májusban a megelőző hónaphoz képest, összességében csaknem 103 ezren voltak állás nélkül - közölte Szabó József, a regionális munkaügyi központ főigazgatója.


A Borsod-Abaúj-Zemplén, Heves és Nógrád megye alkotta észak-magyarországi régióban 7,3 százalékkal mérséklődött egy hónap alatt a munkanélküliség az élénk munkaerőpiaci mozgásoknak köszönhetően.
A legtöbb munkanélkülit, 64,8 ezret Borsodban tartották nyilván. Hevesben 20,2 ezer, Nógrádban 17,8 ezer volt a számuk. A nyilvántartott álláskeresők aránya az aktív népességhez viszonyítva 20,3 százalékos volt a régióban, miközben az országos ráta 12,7 százalékot tett ki.


Ez év januárjában egyébként a régió munkaügyi kirendeltségei több, mint 123 ezer munkanélkülit tartottak nyilván, számuk hónapról-hónapra csökkent.


Az idén élénkült a munkaerő-kereslet a régióban, és a trend májusban is hasonló volt: az év első öt hónapjában a munkáltatók több, mint 40 ezer új álláshelyet jelentettek be. Ez majd 7 ezerrel haladta meg az előző év hasonló időszakáét.


A legtöbb betöltetlen állás ugyanakkor valamilyen támogatási formához köthető közcélú, vagy közhasznú munka. Munkaügyi szakemberek szerint azonban örvendetes, hogy csaknem 9 ezer olyan álláslehetőségre kerestek munkavállalót a régió munkaadói 2010 első öt hónapjában, amely támogatás nélküli volt.

 

Forrás: MTI/Nógrád24.hu

2010-06-16

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite