2019. július 24., szerda - Kinga, Kincső
Keresés a tartalomban
Nógrád MegyeCsökkent az álláskeresők száma Nógrád megyében

Csökkent az álláskeresők száma Nógrád megyében


A közfoglalkoztatás mellett jelentősen nőtt a gazdálkodó szervezetek munkaerőigénye Nógrád megyében. Ez is hozzájárult a munkanélküliségi mutatók javulásához, az álláskeresők számának mérséklődéséhez - tájékoztatta az MTI-t Tamási Ildikó, a Nógrád Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központjának igazgatója kedden.

munkalehetoseg

Képünk illusztráció!


Tamási Ildikó elmondta: szeptember végén 16 819 nyilvántartott álláskereső volt Nógrád megyében, közülük 2370 pályakezdő.
A pályakezdők száma 24-gyel emelkedett az előző évhez képest, míg a nem pályakezdőké 1759-cel csökkent, a létszámfogyás intenzívebb volt az országos átlagnál - tette hozzá.


A nyilvántartott álláskeresők aránya a gazdaságilag aktív népességen belül szeptember végén 20,3 százalékos volt, ez a második legmagasabb érték az országban.


Az igazgató hozzátette: a térségben éves szinten az országos átlagnál dinamikusabban bővült a munkaerő-kereslet.
Salgótarjánban és környékén három vállalkozás létesített munkahelyet meglévő ipari épületekben legalább 15 embernek. Három új vállalkozás települt a Bátonyterenyei Ipari Parkba, ezek a tervek szerint 2013-2014-ben indítják a termelést, és összesen 187 dolgozót vesznek fel. A Rétságon új üzemet létesítő cég őszre jelezte a beruházás befejezését, ott 60 ember foglalkoztatását kezdik meg.


Az elmúlt kilenc hónapban 16 cég összesen 362-vel bővített létszámot Nógrád megyében, ehhez kérték az álláskeresők közvetítését. A legtöbb álláshelyhez nem kapcsolódott támogatási igény, legnagyobb számban a salgótarjáni és a balassagyarmati járásban segítették az ügyfelek munkához jutását - mondta Tamási Ildikó.


Forrás:MTI/HÍR PORT

 

2013-10-29

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite