2019. március 26., kedd - Irén
Keresés a tartalomban
Nógrád MegyeCsökkent az álláskeresők száma Nógrád megyében

Csökkent az álláskeresők száma Nógrád megyében


Nógrád megyében jelentősen csökkent az álláskeresők száma novemberben, döntően a téli közfoglalkoztatásnak köszönhetően - tájékoztatta a Nógrád Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központja az MTI-t kedden.

munkalehetoseg

Képünk illusztráció!


Tamási Ildikó igazgató elmondta: november végén 16,6 százalékra csökkent a munkanélküliségi ráta Nógrádban az előző hónapban mért 20,6 százalékról, ennek következtében az országos második helyről a harmadikra került.


A 3256 fős létszámapadás eredményeként november végén 13 791-en szerepeltek a nyilvántartásokban - ismertette.
Az igazgató kiemelte: az idén ebben a hónapban volt a legalacsonyabb a pályakezdők száma, az összes álláskereső közötti arányuk 13,1 százalék volt, hasonlóan az országos átlaghoz.


Rámutatott: a pályakezdők összetétele azonban kedvezőtlenebb az átlagnál. Az alacsony iskolai végzettségűek súlya 41,5 százalék, szakiskolai képesítéssel minden hatodik-hetedik fiatal rendelkezik, szakközépiskolába 26,6 százalékuk járt, gimnáziumi érettségivel keres munkát minden hetedik-nyolcadik ügyfél, míg diplomával az álláskeresők négy százaléka szeretne elhelyezkedni.


Tamási Ildikó elmondta: a kiterjedt közfoglalkoztatási lehetőség a tartósan regisztráltak létszámát is kedvezően befolyásolta. A több mint egy éve állást keresők 5311-en voltak november végén, számuk az októberihez képest 1546-tal csökkent.


A hat nógrádi munkaügyi kirendeltségnél novemberben 8410 betöltésre váró álláshely szerepelt, 7648 származott új bejelentésből.


Tamási Ildikó úgy fogalmazott: a szervezet fennállása óta ilyen mennyiségű munkalehetőséget még nem tudtak kínálni egy hónap alatt.


A legtöbb új álláshelyet, 2826-ot a salgótarjáni közvetítők rögzítették, 97 százalékuk a közfoglalkoztatáshoz kapcsolódott.


Az igazgató arról is beszámolt, hogy Nógrád megye munkáltatói novemberben nem döntöttek csoportos létszámleépítésről. Bérjellegű támogatással a hónap folyamán közel 150 ember elhelyezkedését segítették elő a vállalkozásoknál, valamint két munkáltató bővítette dolgozói állományát jelentősen, a pásztói járásban vagyonőri, míg Rétságon operátori munkakörökben.

Forrás:MTI/HÍR PORT24

 

2013-12-17

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite