2020. július 2., csütörtök - Ottó
Keresés a tartalomban
Nógrád MegyeCsökkentett létszámmal, de a tervek szerint működik tovább az önkormányzat Salgótarjánban

Csökkentett létszámmal, de a tervek szerint működik tovább az önkormányzat Salgótarjánban

SzĂ©kinĂ©1Salgótarjánban is igyekszünk követni a Nemzeti Együttműködés Kormányának az elveit - mondta sajtótájékoztatóján Székyné dr. Sztrémi Melinda Salgótarján megyei jogú város polgármestere.

Az eddigi 24 fős képviselő testület 15 fős lett, és a 6 bizottság helyett négy működik. Az alpolgármesterek száma is kettőre csökkent. Fenyvesi Gábor továbbra is főállású alpolgármesterként dolgozik tovább a városért, a polgármester általános helyetteseként. Hozzá tartoznak a humán ügyek, a közoktatás, a kommunikáció és marketing. Ugyancsak Fenyvesi Gábor felel a kultúráért, a sportért, a kisebbségekért és az egyházért. Ezen kívül a honvédelem és a katasztrófavédelem is az illetékességébe tartozik. Eötvös Mihály úgynevezett külsős alpolgármesterként a szociális terület a gazdasági ügyekért és a cégekért felelős.

A bizottságok a következők:
Ügyrendi Jogi és Közbeszerzési Bizottság
Pénzügyi Bizottság
Gazdasági Városfejlesztési Városüzemeltetési és Idegenforgalmi Bizottság
Népjóléti Bizottság

Ezek a létszámcsökkentések 21,5 millió Forint spórolást jelentenek a városnak, ami igen jelentős- hangsúlyozta a polgármester. „Folytatni is szeretnénk ezt a tendenciát, ezért a jövőben a képviselők, a belső és külső bizottsági tagok csak elektronikus úton kapják meg a testületi munkához szükséges előterjesztéseket, anyagokat. Éves szinten ez is több tízmilliós nagyságrend"- mondta Székyné dr. Sztrémi Melinda. Figyelni kell azonban arra, hogy ezek a csökkentések ne a minőségi munka rovására menjenek.

A sajtótájékoztató második részében szólt a vörösiszap katasztrófa áldozatainak juttatott segítségéről. A testületi ülésen az a döntés született, hogy Devecser és Kolontár 500-500 ezer Ft-ot kap a várostól. Ezt egészítették ki vasárnap csatlakozva a Magyar Televízió felhívásához. Így újabb 1 millió Ft gyűlt össze a város intézményeinek dolgozóitól és 500 ezer Ft a városlakók adományaiból. Ezzel Salgótarján az adományozók listáján igen előkelő helyre került. „Köszönöm mindenkinek, hogy egy szóra mellé állt a kezdeményezésnek. Salgótarján kitűnőre vizsgázott segítőkészségből, összefogásból és bizonyította, hogy a városban melegszívű és önzetlen emberek élnek."- mondta a polgármester.

A helyi zenekarok kezdeményezésére november 5-én segélykoncert lesz a károsultak javára.

nograd24.hu

2010-10-20

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite