2018. november 18., - Jenő
Keresés a tartalomban
NagyvilágCsökkent Obama előnye Romneyval szemben

Csökkent Obama előnye Romneyval szemben


Öt százalékpontra csökkent Barack Obama elnöknek a republikánus kihívójával, Mitt Romneyval szemben megszerzett előnye, amely a múlt héten, a demokrata országos konvenció után még hét százalékpont volt - derült ki a Reuters és az Ipsos hétfőn közölt, közös közvélemény-kutatásából.

Barack Obama


A mindössze 50 nappal a november 6-i választások előtt közölt felmérés szerint Obama 48:43 százalék arányban vezet Romney előtt. Múlt csütörtökön még 48:41 százalékos előnyt mértek a hivatalban lévő elnök oldalán. Julia Clark, az Ipsos elemzője szerint Obama elégedett lehet, hogy a konvenció okozta "lökés" ilyen sokáig kitart és az elnök reménykedhet benne, hogy az vezetéssé alakulhat.


Az elmúlt napok során ugyanakkor megerősödött egy kicsit azoknak a választóknak a csoportja, akik szerint Obamának jobb terve van az amerikai gazdaság felélénkítésére, mint Romneynak. Az elnököt ebben a kérdésben 37:34 százalék arányban gondolják jobbnak, mint a vetélytársát. A múlt héten az állás 36:35 százalék volt.


A munkahelyteremtés kérdésében Obama 40:36 százalék arányban vezet. Ez azért nagyon fontos, mert az amerikaiak többsége a gazdaság állapotát és a foglalkoztatottságot tartja az elnökválasztás legfőbb témájának és ebben a kérdésben sokáig nagyobb bizalommal voltak Romney iránt. A republikánus elnökjelölt viszont a megkérdezettek szerint az államháztartás hiányának csökkentésében lenne jobb, 34:29 százalék arányban.


A Reuters-Ipsos felmérés statisztikai hibahatára 4,1 százalékpont.


Forrás: MTI/HÍR PORT24

 

2012-09-18

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite