2019. március 27., szerda - Emánuel
Keresés a tartalomban
Nógrád MegyeCsoportosan követték el a rablást Salgótarjánban

Csoportosan követték el a rablást Salgótarjánban


Gyerekkorú személytől kísérelték meg elvenni a mobiltelefonját.

rendbt

A Salgótarjáni Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya csoportosan elkövetett rablás bűntett kísérletének megalapozott gyanúja miatt folytat büntetőeljárást - őrizetbe vételük mellett - egy 14 éves és 15 éves salgótarjáni lány, valamint egy 16 éves gyöngyöspatai fiú ellen.

A jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint az elkövetők 2013. december 16-án Salgótarján belvárosában lévő Posta előtti téren haladó, az akkor éppen telefonáló gyerekkorú személyt kifigyelték, és előre megbeszélték, hogy elveszik tőle a mobiltelefonját. Követték őt, majd a fiú lökdösni kezdte a kislányt, ki akarta tépni a kezéből a telefont, még a vele lévő egyik lány több alkalommal megütötte, belerúgott a sértettbe, és egy másik lány megpróbálta a gyerekkorútól elvenni a hátitáskáját.

A sértett segítségére egy hölgy ment oda, aki elkísérte a megijedt, síró kislányt az édesanyja munkahelyére. A térfigyelő kamera rendszer és a Salgótarjáni Rendőrkapitányság beosztottjainak segítségével sikerült beazonosítani a bűncselekmények elkövetésével megalapozottan gyanúsítható fiatalokat, akiket a nyomozók 2013. december 19-én a rendőrkapitányságra előállították, majd gyanúsítottkénti kihallgatásukat követően őrizetbe vették őket.

A hatóság előterjesztést tett az illetékes ügyészség felé előzetes letartóztatásuk indítványozására.

Forrás: Police.hu/ HÍRPORT24

 

2013-12-22

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite