2019. március 19., kedd - József
Keresés a tartalomban
SportCsúnyán kikaptak a salgótarjáni kosarasok

Csúnyán kikaptak a salgótarjáni kosarasok


kosárlabda01Negyvennégy ponttal dobott többet a Szedeák a Salgótarjánnál a férfi kosárlabda NB I pénteki mérkőzésén.


Hasonlóan kezdődött, de egész más végjátékot hozott: nagyjából így lehet összefoglalni a Dél-Konstrukt SZTE-Szedeák Debrecen elleni hétfői és Salgótarján elleni mai összecsapását.


Rubin pontjaival 5-0-val kezdett a Szeged, majd gyakorlatilag állva hagyták a vendégeket, 19-4-re és 32-10-re is elléptek. A meccset jól jellemzi két statisztikai adat: míg a hazaiak a 8. percig 18 kísérletből 16-szor betaláltak, ez a szám a büntetőket is borzalmasan dobó tarjániaknál 15/6 volt. A Debrecen innen vissza tudott jönni hétfőn az újszegedi sportcsarnokban, a Salgótarján azonban egyre nagyobb gödörbe került, Rubin újabb kosaraival és több szegedi triplával a 14. percben már 46-13 állt az eredményjelzőn.


Fodor Péter ekkor elkezdte rotálni csapatát, és Mészáros, valamint Szabad személyében a juniorcsapat tagjai is bemutatkoztak. Ennek köszönhetően több területe lett a vendégeknek, Mays és Hartvich igyekezett csökkenteni a különbségen, amely a félidőben így is 33 pontos volt, 60-27-re vezetett a Fodor-csapat. A Salgótarján az első húsz percben 28 százalékkal dobott mezőnyből.


A játék képe sokat nem változott a folytatásban sem, csupán akkor, amikor Fodor Péter a teljes cseresorát pályára küldte. Úgy tűnt, a vendégek ezen a napon inkább a Szedeák juniorjaival játszhatnak szoros meccset, még olykor a nem túl megszokott Szabad, Hájer, Molnár, Varga D., Mészáros ötössel játszó Szeged is 55-44-re verte a tarjániakat a második félidőben.


A fiatal csapatból Molnár Miklós emelkedett ki, és amikor beállt, McKenzie is a tőle elvárt agresszív, harcos játékot és palánkszaggató zsákolásokat mutatta be, a vendégcsapatban pedig csak Mays tudott némi gondot okozni a Szedeáknak - ám ezen a meccsen kicsit sem fájdulhatott meg Fodor Péter feje, magabiztos hazai sikert aratott az újonc együttes.


Fodor Péter, a Szeged edzője: Gyorsan kiderült, hogy könnyebb meccs lesz, mint a hétfői. Végig azt játszottuk, amire készültünk. Örülök, hogy a fiataloknak is lehetőséget tudtam adni.


Kovács Nándor, a Salgótarján edzője: Sajnos ismét a csúnyábbik arcunkat mutattuk. Jól jön a szünet, megpróbáljuk rendezni a sorokat.

Eredmény:

Dél Konstrukt-SZTE-Szedeák - KONECRANES-Salgótarján 115-71 (34-12, 26-15, 26-23, 29-21)


Újszegedi Sportcsarnok, 800 néző


V.: Benczur T., Bognár T., Vétek F. (Faidt)


Szedeák: Drahos 5, RUBIN 21/3, NYILAS 17/6, Dukics 11/3, MCKENZIE 21. Csere: Tanács 8/6, Vida 6, Molnár 13/6, Mészáros J. 7, Szabad 2, Hájer 4, Varga D. -.


Salgótarján: Rodgers 4, MAYS 21/3, Kocsis 5/3, Koma 10, Ukeagu 6. Csere: Hartvich 10, Sebők 10/6, Szabó Z. -, Kiss K 5/3.


Forrás: MTI/Nógrád24.hu

 

2011-03-05

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite