2019. május 25., szombat - Orbán
Keresés a tartalomban
Nógrád MegyeCsúsznak az utak Nógrád megyében

Csúsznak az utak Nógrád megyében

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint az ország túlnyomó részén csapadékra lehet számítani, elsősorban ónos eső, helyenként pedig hó formájában. A megye nyugati részében, az Acsa és Galgaguta közötti útszakaszon már baleset is történt.

Havazás a Mátrában


Az előrejelzések szerint az ország északi felében gyenge havazás alakulhat ki, majd délelőttől nyugat felől, főként a Dunántúlon már előfordulhat helyenként kisebb ónos eső. A csapadék a délutáni óráktól várhatóan intenzívebbé válik. Kedd éjfélig az Északi-középhegység térségében maximum öt centiméter hó hullhat, de Nógrád megyében, illetve Pest megye északi részein ennél több is. Az ország döntő részén - Győr-Budapest-Debrecen vonaltól délre - jelentős mennyiségű (1- 5 milliméter) ónos eső várható a kedd délutáni, esti óráktól az éjféli órákig. Az igen jelentős, öt milliméter körüli ónos eső a Pécs-Budapest vonalon valószínű.

Nógrád megye nyugati felében már jelenleg is ónos eső hullik, emiatt az Acsa és Galgaguta közötti útszakaszon egy személyautó megcsúszott és az árokba hajtott, néhány méterrel távolabb pedig egy kisteherautó és két személyautó is egymásba csúszott. A berceli katasztrófavédelmi őrs tűzoltói vonultak a balesetek helyszínére, ahol a gépjárművek áramtalanítására volt szükség, beszorult sérült nem volt. Az érintett útszakaszt a műszaki mentés idejére teljes szélességében lezárták.

Ilyen időjárásnál a közlekedésben csúszós, jeges utakra és lezárt útszakaszokra kell készülni. Mielőtt útnak indulnának, tájékozódjanak az aktuális meteorológiai helyzetről és az útviszonyokról. Csak megfelelő műszaki állapotú, a téli időjárási körülményekre megfelelően felkészített gépkocsival szabad elindulni. Gyalogosan és gépjárművel is fokozott óvatossággal kell közlekedni. Akik a tömegközlekedést választják, megnövekedett várakozási időre számítsanak.

Aki bajba jutott járművet lát, vagy tűzoltói segítségre van szüksége, hívja a 112-es, ingyenesen hívható segélyhívó számot. Fontos továbbá, hogy a téli időjárással kapcsolatban folyamatosan kísérjék figyelemmel a hatóságok közleményeit és használják a katasztrófavédelem ingyenes tájékoztató alkalmazását (VÉSZ). Az érvényben lévő meteorológiai riasztásokról a http://met.hu/ címen, az aktuális útviszonyokról pedig a Magyar Közút információs portálján, a http://utinform.hu/ -n olvashat.


Forrás: NMKI/NÓGRÁD24

2017-01-31

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite