2019. április 22., hétfő - Csilla
Keresés a tartalomban
Nógrád MegyeCsütörtökön kezdődik a Bánkitó Fesztivál

Csütörtökön kezdődik a Bánkitó Fesztivál

Társadalmi érzékenységével és civil értékeket képviselő programokkal igyekszik kitűnni a nyári zenei fesztiválok forgatagából a csütörtökön kezdődő Bánkitó Fesztivál. A Nógrád megyei Bánkon a hajléktalanság vagy a gyöngyöspatai krízis témái mellett bringás, gyermek- és kulturális programok tucatjai, filmvetítések és koncertek is várják az érdeklődőket vasárnap estig.

bankifeszt

A szervező Maromklub Egyesület nevében Dudás Dóra az MTI-nek elmondta: immár harmadik alkalommal települnek ki a tópartra a bringások, mert idén is lesz tekerés a tóra, szerveznek biciklis akadályversenyeket, helyismereti élményvetélkedőt, sprint és ügyességi versenyeket.

A környezettudatosság jegyében mindhárom napon újrahasznosítható pohárban szolgálják fel az italokat és szelektíven gyűjtik a hulladékot a fesztivál idején.

A Cellux csoport hulladékokból készülő játékai a kicsik és nagyok ökológiai tudatosságát erősítik, a családi üdülőben mindhárom napon gyermekfoglalkoztatás zajlik.

A Város Mindenkié Csoport interaktív workshopot tart a hajléktalanságról, Bódis Kriszta és csapata a hétesi alkotótábor sikereit és mindennapjait mutatja be, Pásztor Eszter a bódvalenkei freskófalu foglalkoztatási projektjéről mesél, de lesz olyan beszélgetés is, amelyen a gyöngyöspatai krízist járják körül vagy azzal foglalkoznak, hogyan mobilizálhatók a fiatalok a társadalmi változás érdekében.

A színházi előadások között láthatják az érdeklődők a Pelsőczy Réka rendezte Kicsi nyuszi hopp hopp című előadást vagy a rögtönzött politikai showként definiált Ünnepeink című darabot.

Délutánonként tematikus filmes blokkok várják a fesztiválozókat. Izgalmas kísérlet lesz a KÖ-SZI Közösségi Színház láthatatlan színháza, amely a rendezvény bármely pontján felbukkanhat és párbeszédre invitálja a fesztiválozókat társadalmi kérdésekről anélkül, hogy azok tudatában lennének a színházi helyzetnek.

Négy színpad zenei programjai közül is válogathatnak a résztvevők: a fellépők közt lesz mások mellett a Korai Öröm, a Kishúg, a Cadik Travel Agency, a Kalbata, a Realistic crew vagy a Valovi rap, utóbbi a hétesi gyerekek formációja.

 

Forrás: MTI / HÍR PORT 24

 

2011-08-02

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite