2019. június 24., hétfő - Iván
Keresés a tartalomban
ItthonCsütörtökön nyit a MikulásGyár

Csütörtökön nyit a MikulásGyár


mikulásgyárA szervezők szerint a MikulásGyárnak nevelő célzata is van: szeretnék, hogy minél több gyerek megértse a szolidaritás fontosságát, azt, hogy a rosszabb, nehezebb helyzetben lévőknek segíteni kell.


Csütörtökön nyit a MikulásGyár a budapesti Felvonulás téren, de a jótékonysági akció mellett országszerte 13 bevásárlóközpontban is gyűjtenek adományokat a rászorulók megsegítésére.
A Felvonulás téri nagyszínpadon a kisebbeket gyermekelőadások, például Fábián Éva műsora, a Mono Manó Zenekar, Mikola Péter és a Hó-Hahó Bábszínház szórakoztatja.


A nagyobbakat délutánonként koncertek, mások között Somló Tamás, Oláh Ibolya, a United, Tóth Vera és a WAcapella Kórus várja. A programokat diákzenekarok csatája, ingyenes jégpálya és kézműves vásár színesíti.
Szombaton Guinness-rekord felállítására tesznek kísérletet, ezen a napon 5 ezer gyerek együtt olvas 5 percig egy magyar verset - közölte Zsolnai Endre üzemeltető-főszervező a sajtó képviselőinek rendezett hétfői tájékoztatón.
Szavai szerint az együtt olvasásnak és a MikulásGyárnak nevelő hatása is van: célja, hogy minél több gyerek megértse a szolidaritás fontosságát, azt, hogy a rosszabb, nehezebb helyzetben lévőknek segíteni kell. Emlékeztetett arra is, hogy a MikulásGyár idén a tavalyinál több, mintegy 200 ezer rászoruló embernek szeretne támogatást nyújtani.


A segíteni szándékozók az ország bármelyik postáján térítésmentesen leadhatják becsomagolt adományukat, amelyeket a Magyar Posta juttat el a Magyar Vöröskereszthez. A csomagokra elég ráírni nagybetűkkel, hogy: MikulásGyár - mondta Hüse Mariann, a Magyar Posta Zrt. szóvivője. Azokon a településeken, ahol nincs állandó posta, a mobil postások veszik át az adományokat.


Az ajándékokat a Felvonulási tér mellett a Ségécé Magyarország Kft. 13 bevásárlóközpontjában, az Alba, a Csepel, a Debrecen, a Duna, a Győr, a Kanizsa, a Kaposvár, a Miskolc, a Nyír, a Szeged, a Szolnok és a Zala Plázákban, illetve a fővárosi Corvin Bevásárlóközpontban gyűjtik december 19-ig.
Habsburg György, a Magyar Vöröskereszt elnöke, az esemény fővédnöke kiemelte, hogy több mint 400 önkéntessel segítik a MikulásGyár munkáját. Litkai Gergely, a Comedy Central humorcsatorna főszerkesztője közölte, hogy "ők is mennek csomagolni".

 


Forrás: MTI/HÍR PORT24

2010-12-06

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite