2019. április 22., hétfő - Csilla
Keresés a tartalomban
ItthonCzibula a mexikói tengerpartról bepanaszolta védőjét

Czibula a mexikói tengerpartról bepanaszolta védőjét


Az erzsébetvárosi ingatlanpanama egyik lehetséges, Mexikóban bujkáló gyanúsítottja levélben kapcsolatot tart a magyar ügyészséggel, az ügyvédi kamaránál pedig bepanaszolta kirendelt védőjét - értesült a Magyar Nemzet.

mexico


Levélben érintkezik a Hunvald-ügyben a vádat képviselő Központi Nyomozó Főügyészséggel és a Budapesti Ügyvédi Kamarával a Mexikóban bujkáló Czibula Csaba, aki kihallgatása esetén maga is az erzsébetvárosi ingatlanpanama egyik gyanúsítottja lenne - értesült a Magyar Nemzet ügyvédi forrásokból.


A napilap informátora szerint Hunvald György volt szocialista polgármester és Gál György egykori kerületi SZDSZ-es politikus vélelmezett bűntársa azzal fordult a főügyészséghez: szívesen hazajönne Mexikóból, de ebben megakadályozza, hogy a nyomozóhatóság nemzetközi körözést és elfogatóparancsot adott ki ellene, ezért mostanában nem tartja biztonságosnak, hogy Magyarországra utazzon.


Mivel Czibula nem bízott meg ügyvédet védelme ellátásával, a főügyészség hivatalból gondoskodott a védő kirendeléséről.
A Magyar Nemzet úgy tudja, hogy a mexikói tengerparton "pihenő" férfi a magyar jogtörténetben eddig példa nélküli módon azzal a panasszal fordult az ügyvédi kamarához, hogy kijelölt védője nem a tőle elvárható módon tartja vele a kapcsolatot.


Czibula ellen 2009 novemberében bocsátott ki nemzetközi elfogatóparancsot a Fővárosi Bíróság. Az ügyészség azért kérte az erzsébetvárosi önkormányzat egykori SZDSZ-es delegáltjának felkutatását, mert a gyanú szerint az előző önkormányzati ciklusban a gazdasági bizottság tagjaként többmilliós összeget kapott abból a vesztegetési pénzből, amelyet Gál György, a testület szabad demokrata elnöke az ügyben érintett vállalkozótól vett át, szavazatai fejében - ismerteti a Magyar Nemzet.


Forrás: Magyar Nemzet/HÍR PORT24

2011-02-07

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite