2019. június 19., szerda - Gyárfás
Keresés a tartalomban
Nógrád MegyeDagad a botrány Salgótarjánban

Dagad a botrány Salgótarjánban


Az iskolabezárások ellen tiltakozó szülők 2020 aláírást gyűjtöttek össze, és adtak át hétfőn Salgótarján alpolgármesterének és jegyzőjének - közölte az egyik szervező.

Rákóczi demonstráció


Salgótarján közgyűlése február 17-én dönt az idei költségvetésről, ekkor tárgyalnak két általános iskola, a Rákóczi Ferenc és a Bóna Kovács Károly tervezett bezárásáról is. A nógrádi megyeszékhelyen múlt csütörtökön tüntetést szerveztek a bezárások hírére, a városháza előtti demonstráción 300-400 ember vett részt.


Baranyi Róbertné, az iskolabezárások elleni tiltakozás egyik szervezője  elmondta: a 2020 aláírást, valamint a csütörtökön felolvasott petíciót adták a város vezetőinek. Hozzátette: a szülők elmennek a közgyűlés február 17-i ülésére is. A szervező azt is elmondta: három érintett salgótarjáni képviselőt - a közeli napokra tervezett - fórumra hívnak meg, de valamennyi képviselőnek elküldenek egy levelet a petíció kíséretében, és azt kérik, nyilatkozzanak, mi a véleményük a bezárásokról, illetve hogyan szavaznak majd 17-én.


A szülők a petícióban már kérték, hogy a képviselők név szerinti szavazással döntsenek a kérdésben. Megfogalmazták azt is: előzetes tájékoztatást várnak a város polgármesterétől és képviselőitől a gyermekeik jövőjét befolyásoló döntésekről, nem pedig kész tényeket, amelyeket a "nem volt más lehetőség" és "a költségvetés miatt szükséges" hivatkozás mögé bújtatnak. "Ha nincs más lehetőség, akkor valószínűleg nem a megfelelő embereket választottuk képviselőinknek" - írják.


Székyné Sztrémi Melinda (Fidesz), Salgótarján polgármestere  korábban elmondta: olyan tervet tesznek majd a közgyűlés elé, amelynek értelmében a Rákóczi és a Bóna iskolák épületét többé nem oktatási intézményként használják. Hozzátette: eddig is volt már ugyan integráció az alapképzésben, de az épületek megmaradtak, így egy-egy tagiskola 50-60 százalékos kihasználtsággal működik. A polgármester kitért arra is: a szakágazatnak a következő hónapokban kell lefolytatnia az egyeztetéseket arról, hogy hol helyezik majd el az érintett gyerekeket.


Salgótarján következő közgyűlési ülésén a két iskola mellett egy óvoda bezárása is napirenden lesz, a javaslat szerint a Napsugár Tagóvoda épületét is kivonják az ellátásból.

Témához kapcsolódó cikkeink:

Tervezett iskolabezárások miatt tüntettek Salgótarjánban>>>

Felelős döntések meghozatalára készül Salgótarján közgyűlése>>>

Iskolabezárások ellen szerveznek tüntetést Salgótarjánban>>>

 

Forrás: MTI/Nógrád24.hu

2011-02-07

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite