2019. április 22., hétfő - Csilla
Keresés a tartalomban
ItthonDaróczi nem szakított Claudiával, nem ezért lett öngyilkos

Daróczi nem szakított Claudiával, nem ezért lett öngyilkos


Daróczi DávidDaróczi Dávid nem szakított Liptai Claudiával, valószínűleg nem ez állhat a férfi öngyilkosságának hátterében - írja a TV2 szóvivőjének közlésére hivatkozva az index.hu. A feltételezett szakítást az is cáfolja, hogy március 30-án Daróczi egy közösségi oldalon házassági szándékáról vallott ismerőseinek. A volt kormányszóvivő szombatra virradó éjjel lett öngyilkos, halálának körülményeit a rendőrség közigazgatási eljárás keretében vizsgálja.


Daróczi Dávid nem szakított Liptai Claudiával, valószínűleg nem ez állhat a férfi öngyilkosságának hátterében - írja a TV2 szóvivőjének közlésére hivatkozva az index.hu. A feltételezett szakítást az is cáfolja, hogy március 30-án Daróczi egy közösségi oldalon házassági szándékáról vallott ismerőseinek.
A volt kormányszóvivő szombatra virradó éjjel lett öngyilkos, halálának körülményeit a rendőrség közigazgatási eljárás keretében vizsgálja. Daróczi Dávid a budapesti Andrássy út 72. szám alatt, egy harmadik emeleti lakásban vetett véget életének. A rendőrség szombatra virradó éjjel állampolgári bejelentés alapján ment ki a helyszínre.


Daróczi Dávidra 23 óra körül egy ismerőse talált rá, a lakásban az elsődleges információk szerint más nem tartózkodott. Sass Oszkár, a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) sajtóügyeletese a helyszínen az MTI tudósítójának elmondta: "a helyszíni szemle elsődleges adatai szerint a haláleset során az idegenkezűség vagy bűncselekmény kizárható". A mentőszolgálat sajtóügyeletese személyiségi jogokra hivatkozva nem kívánt részleteket közölni, mindössze annyit mondott: egy középkorú férfihez riasztották a mentőket az Andrássy úti lakásba, s a mentősök a férfit 30-40 percen keresztül próbáltak újraéleszteni, sikertelenül. Miután a mentőorvos megállapította a halál tényét, a helyszínt átadták a rendőrségnek.

Daróczi

Daróczi Dávidot fémkoporsóban szállították el


A BRFK helyszíni szemlét végző csoportja éjjel fél kettőkor érkezett meg a lakás elé, majd velük egy időben érkezett a helyszínre Budapesti Temetkezési Intézet járműve, hogy elszállítsa az elhunytat.
Az épület előtt tucatnyi fotóriporter és újságíró állt. A BRFK sajtóügyeletese éjjel három óra előtt pár perccel erősítette meg, hogy Daróczi Dávid halálát öngyilkosság okozta. Azt a sajtóértesülést, hogy a volt kormányszóvivő önakasztással vetett véget életének, nem kívánta megerősíteni. Sass Oszkár mindössze annyit közölt: a halál körülményeit vizsgálják.

Daróczi Dávid01

Daróczi Dávid kormányszóvivőként sajtótájékoztatót tart


Daróczi Dávid 1972. április 19-én született Budapesten. Nyíltan vállalta és hangoztatta roma származását. Eredeti neve: Daróczi József, édesapja Choli Daróczi József író, költő, műfordító. Daróczi Dávid 2007. június 18-tól 2009. április 24-ig volt kormányszóvivő, a posztról való távozását a Gyurcsány-kormány utolsó ülését követő tájékoztatón jelentette be.

Gyurcsány Ferenc0319

A volt kormányfőt megrendítette Daróczi Dávid halála

Gyurcsány Ferenc szombaton reggel az MTI-nek azt mondta, hogy letaglózta volt szóvivőjének és barátjának halála. A volt miniszterelnök úgy fogalmazott: rokonaival, barátaival, ismerőseivel együtt cipeli Daróczi Dávid halálának fájdalmas terhét. Szeretném hinni, hogy lelke halálában nyugalmat talál - tette hozzá.


A kormányfő, a kabinet tagjai és a kormányszóvivői iroda munkatársai mély megrendüléssel és fájdalommal értesültek Daróczi Dávid volt szóvivő tragikus haláláról - közölte a kormányszóvivői iroda az MTI-vel. Daróczi Dávid igaz ember volt, halála pótolhatatlan veszteség. Osztozunk a család gyászában - írták.


Az MSZP mély döbbenettel értesült Daróczi Dávid tragikus haláláról. A párt országos központjának közleménye szerint egy fiatalember elvesztése önmagában is felkavaró, de a megváltoztathatatlan elfogadását különösen nehézzé teszi az, ha olyan embertől kell búcsúzni, aki számukra nemcsak a hírek szereplője volt, hanem a mindennapok részese, munkatárs, sőt, sokaknak barát.

Daróczi-Budai

Budai Bernadett és Daróczi Dávid a Gyurcsács-kormány szóvivői


Budai Bernadett megdöbbentéssel értesült Daróczi Dávid haláláról. A szocialista képviselő-jelölt felidézte, hogy csaknem két éven keresztül dolgoztak együtt kormányszóvivőként, és Daróczi Dávid személyében egy mindig felkészült, nagy munkabírású, együttműködő embert ismert meg. Budai Bernadett őszinte részvétéről és együttérzéséről biztosította a családot.


A Fidesz mély megrendüléssel fogadta Daróczi Dávid volt kormányszóvivő halálának hírét. A Fidesz országgyűlési képviselőcsoportja nevében részvétünket fejezzük ki Daróczi Dávid családjának - írta Navracsics Tibor frakcióvezető az MTI-hez szombaton eljuttatott közleményben.


A Rádió C mély megrendüléssel értesült Daróczi Dávid, a roma rádió egykori főszerkesztőjének tragikus haláláról; a rádió a nap folyamán zenei műsorával kegyelettel emlékezik egykori kollégájára. Fátyol Tivadar, a Rádió C ügyvezető igazgatója elmondta: Daróczi Dávid már a roma rádió indulásakor egyengette és aktív részeseként segítette az ország első és egyetlen roma rádiójának útját, szakmai útmutatásaival megalapozta a kisebbségi rádiózás jelenét és jövőjét. Halálával közösségünket, munkatársainkat pótolhatatlan veszteség érte, betölthetetlen űrt hagyott maga után - fogalmazott.


Daróczi Dávid halálával a magyarországi cigányság példaképe és büszkesége távozott, a hírt megrendülten fogadjuk, osztozunk a gyászban és fájdalomban közölte az Országos Cigány Önkormányzat (OCÖ) elnöke. Kolompár Orbán, az 53 fős roma érdekképviseleti szervezet nevében írt közleményében úgy fogalmazott: Daróczi Dávid a magyarországi cigányság példaképe, büszkesége, a roma népcsoport kiemelkedő alakja volt, személyét soha nem felejti el a hazai cigányság, emlékét örökre megőrzi.


Daróczi Dávid a kormányszóvivői posztról való távozását követően a Batiz András korábbi kormányszóvivővel és Tóth Miklóssal közösen alapított W. Wolf and Partners nevű kommunikációs tanácsadó cégnél dolgozott.

2010-04-03

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite