2019. május 25., szombat - Orbán
Keresés a tartalomban
BulvárDavid Merlini a világűrbe készül

David Merlini a világűrbe készül


Egy amerikai és egy orosz céggel is tárgyal David Merlini szabadulóművész Földünk elhagyásáról.

David Merlini


A tetemes utazási költségeket az mindenesetre csökkenti, hogy Davidnak tízszer kevesebb oxigén is elegendő erre az útra, mint mondjuk egy asztronautának.


David Merlini szabadulóművész gyerekkori álmait váltja valóra. Lenyűgöző varázslataival, hol jégbe fagyasztva, hol bebetonozva a Duna medrében. Saját életét kockára tevő műsoraival a végső határokat feszegeti. És mégis, minden egyes műsor után újra kezdi, újabb és újabb megoldásokon töprengve, új és újabb kihívásokat keresve. Nem véletlen, hogy a világ legjobb szabadulóművészei között tartják nyilván, s hogy köztük a legfiatalabbként nyerte meg 2008-ban, Los Angelesben a világbajnokságot.


„Hogy számomra mi a végső határ egy műsorban? Ezt soha nem tudhatom - meséli. „Nyilván magasabb a fájdalomküszöböm, mint általában az embereké, de annyival mégsem, hogy mindent elviseljek. Egy jó példa erre a Cannes-i sikertelen szabadtüdős rekord kísérletem 2008-ban. Egész pontosan az történt, hogy elájultam a medencében, amikor Uri Geller, a show vezetője betörette a medence falát. A lehulló üvegdarabok össze-vissza szabdalták a kezemet, 11 öltéssel varrták össze a ,műsor után. De élek. Azóta is vitatkozunk az eset megítélésén, ő azt mondja, megmentette az életemet, én meg az, hogy tönkretette a produkciómat... Uri persze a legjobb barátom, ez mit sem változtatott a kapcsolatunkon. Ez az eset azt példázza, hogy a szervezetem adta előbb fel, mint az elmém. „

 

David Merlini01


S hogy milyen új produkcióra készül mostanában David? Egy újabb álom megvalósítására, ami már nem is annyira produkció.
„Nemrégiben találkoztam Ed Mitchellel (Edgar Mitchell), a hatodik amerikai asztronautával, aki a Holdon járt. Persze nem véletlenül kerestem fel, bár régi tisztelője vagyok, és határtalan kíváncsisággal hallgattam a történeteit. Tudnom kellett néhány dolgot, megerősítenem magamban azt a szándékot, hogy én is elhagyhatom a bolygónkat. A mulatság - ha így tetszik - nem olcsó, sőt meglehetősen sokba kerül. Eddig erre nem volt pénzem. Most is úgy, hogy a tüdőkapacitásomnak köszönhetően kiszámoltam - nekem tízszer kevesebb oxigénre lesz szükségem a világűrben az út alatt, mint másnak. Tehát ennyivel tudjuk csökkenteni a költségeket, hiszen az oxigén szállítása jelentős tétel. Hogy nem félek-e? Mindig, minden produkciómban ott van az ismeretlen faktor. Ami miatt nem sikerülhet, amibe akár bele is halhatok. Mint például Bahreinben a Forma-1 megnyitóján. Itt sem lesz másként."

 

Forrás: Hírcentrum/HÍR PORT24

2011-03-07

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite