2019. április 23., kedd - Béla
Keresés a tartalomban
Választás 2010Dávid Ibolya: a választókerületekben érzékelhető a Fidesz-Jobbik összefogás

Dávid Ibolya: a választókerületekben érzékelhető a Fidesz-Jobbik összefogás


Dávid IbolyaAz MDF elnöke úgy fogalmazott, hogy a jelöltállítás lezárulásával ellenfeleik nem fejezték be az ellenük indított lejárató hadjáratot, most adminisztratív eszközökkel akarják az MDF jelöltjeit hátrányos helyzetbe hozni. Máris megkezdődött a Fidesz és a Jobbik összefogása a választóbizottságokban, hogy megakadályozzák, hogy a magyar választópolgárok valódi alternatívák közül tudjanak választani - jelentette ki Dávid Ibolya szombati budapesti sajtótájékoztatóján.


Az MDF elnöke úgy fogalmazott, hogy a jelöltállítás lezárulásával ellenfeleik nem fejezték be az ellenük indított lejárató hadjáratot, most adminisztratív eszközökkel akarják az MDF jelöltjeit hátrányos helyzetbe hozni. Kijelentette, ehhez "olyanok nyújtanak segítséget, akik nyíltan szegik meg a hatályos jogszabályokat, nemegyszer az esküjüket is a választási bizottságban".


Példaként említette, hogy XII. kerületi jelöltjük, Slosár Gábor ajánlószelvényeinek átvizsgálásakor 219 ajánlószelvényt nyilvánítottak az Országos Választási Bizottság (OVB) állásfoglalásával ellentétesen érvénytelennek. Dávid Ibolya ezt úgy minősítette, hogy „Pokorni Zoltán önkormányzata a választási bizottság elnökéül a Morvai Krisztina által alapított Civil Jogászbizottság vezetőjét választotta, őt használva az MDF elleni küzdelemben.


Megjegyezte, hogy Szegeden az "elemi formai szabályok betartását" mellőzve tagadták meg egyik jelöltjük nyilvántartásba vételét. Hozzátette, hogy a főváros III. kerületében a választási bizottság tévesen állította az LMP jelöltjének 150 ajánlószelvényéről, köztük a jelölt saját cédulájáról, hogy azok érvénytelenek.
Dávid Ibolya egyúttal viszont megköszönte a választók segítségét, hogy az MDF területi és országos listákat állíthat. Megköszönte azt is, hogy a választók figyelmen kívül hagyták az ellenük indított "hihetetlenül erős lejárató kampányt", amely "pártközpontokból irányított médiumokon" keresztül zajlott.
Kijelentette, hogy területi és országos listájukkal megakadályozták, hogy a Fidesz és az MSZP antidemokratikus eszközökkel szűkítse a választás lehetőségét.


A pártelnök gratulált az LMP-nek, amelynek szintén sikerült országos listát állítania.
Arra a kérdésre, hogy mire számít a választásokon, azt mondta, a pártnak van országos listája, és feltehetően 19 területi listán is lehet a pártra szavazni. Hozzátette, nincs ma olyan értelmes ember az országban, aki ne gondolná úgy, hogy az ajánlószelvények rendszere tarthatatlan.
Szintén kérdésre felelve közölte, hogy a szombati választmányi ülés a budapesti és az országos lista kérdésében hoz döntést.


Az MTI kérdésére annyit mondott, hogy nem lenne korrekt, ha az ülés előtt elárulná, kiket javasolnak listavezetőnek.
Az SZDSZ-szel való együttműködésről azt mondta, az eredményesebb lett volna, ha mindenhol tudnak jelöltet állítani.
Megjegyezte, hogy az MDF három szocialista típusú párttal szemben is alternatívát tud majd nyújtani. Azt mondta, hogy az MSZP és a Fidesz kádári szocialista típusú pártnak tűnik a szemükben, a Jobbik pedig egy nemzetiszocialista típusú pártra emlékezteti őket.

2010-03-20

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite