2019. május 21., kedd - Konstantin
Keresés a tartalomban
Nógrád MegyeDecember 3-án újraindul az öblösüveggyártás Salgótarjánban

Újraindul az öblösüveggyártás Salgótarjánban


Újraindul az öblösüveggyártás Salgótarjánban: december 3-án készül el az első üvegpohár a Tarján Glass Kft. üzemcsarnokában, amelyet a 2009 áprilisában bezárt URSA Salgótarjáni Üveggyapot Zrt. telephelyén alakítanak ki - közölte a kft. ügyvezetője szerdán Salgótarjánban, sajtótájékoztatón.

Öblösüveggyár

illusztráció

A beruházás 47 új munkahelyet teremt, az első ütem 160 millió forintból valósult meg. Salgótarján önkormányzata erre a célra elkülönített keretéből további 13 millióval támogatja a vállalkozást - jelezte Czékmán József.

Tájékoztatása szerint a felszámolás alatt álló Salgótarjáni Öblösüveggyár még meglévő piacait célozzák meg termékeikkel. Az első ütemben 1200 négyzetméteren kezdi meg működését az üzem. Ebben a szakaszban két kisebb kemencét és egy hűtőszalagot helyeznek üzembe. Egyelőre csak kézi gyártású, illetve félautomata technológiával előállított termékeket készítenek. A hosszú távú tervek között szerepel egy automata palackgyártósor üzembe helyezése, ami további 250-300 ember foglalkoztatását tenné lehetővé. Székyné Sztrémi Melinda, Salgótarján polgármestere (Fidesz-KDNP) elmondta, hogy a város a munkahelyteremtés ösztönzésére az idén 50 millió forintot különített el költségvetéséből, ebből kap a Tarján Glass Kft. 13 millió forintot. A pályázó cégeknek legalább 20 fő foglalkoztatását kell vállalniuk, minimum 100 milliós beruházás megvalósításával. Czékmán József az MTI kérdésére elmondta: termékeiket német, holland, olasz, japán és amerikai piacra szánják. A gyártási volumenre egyelőre nem adott becslést, a nagy energiafelhasználású kemencéiket csak a megrendelések alapján fogják működtetni.

Forrás:MTI/HÍR PORT24

 

 

2012-11-21

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite