2019. március 26., kedd - Irén
Keresés a tartalomban
ItthonDemeter: egy újságíró levelezéseit is ellopta a hacker

Demeter: egy újságíró levelezéseit is ellopta a hacker


Nem az önkormányzati választási kampánynak köszönhető, hogy kipattant a hackerügy - szögezte le Demeter Ervin. A fideszes szakpolitikus szerint mind a volt titokminiszter, mind a hacker többet tud annál, mint amit elmondott az általa vezetett tényfeltáró grémium előtt.

Demeter Ervin


Egy napilap újságírójának levelezését is eltulajdonította az a hacker, akit Szilvásy György volt titokminiszter ajánlott a titkosszolgálatok figyelmébe - jelentette ki Demeter Ervin, a parlament nemzetbiztonsági bizottságának az alelnöke.
Arra a felvetésre, hogy az önkormányzati választási kampány idejére időzítették-e a botrányt, Demeter azt mondta: informatikai rendszerekbe betörni bűncselekmény, ezt a Büntető törvénykönyv határozza meg, nem pedig az, hogy mikor kerül nyilvánosságra a hír. Leszögezte: a hackerügy nincs összefüggésben az önkormányzati választási kampánnyal.


A nemzetbiztonsági bizottság tagjaiból alakult tényfeltáró albizottság fideszes elnöke úgy vélte: mind a hacker, mind Szilvásy többet tud, mint amit elmondott a grémium előtt. Szilvásy például azt mondta, ötször találkozott a hackerrel, de arra már nem emlékszik, miről beszélt vele.


Arra a kérdésre, egyetért-e a Jobbik azon kezdeményezésével, miszerint börtönnel büntetnék azt, aki nem jelenik meg egy parlamenti vizsgálóbizottság előtt, a fideszes szakpolitikus azt válaszolta: el kell érni, hogy akinek ilyen irányú alkotmányos kötelessége van, az tegyen eleget annak, vagyis jelenjen meg a testület előtt. Ha ehhez büntetőjogi szankciók szükségesek, akkor azokat kell alkalmazni - szögezte le.


Beszélt arról is, hogy az általa vezetett tényfeltáró albizottság jövő héten meghallgatja a szolgálatok főigazgatóit, s onnan számítva 2-3 héten belül elkészíthetik a jelentésüket.


Forrás: MTI/HÍR PORT24

2010-09-15

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite