2019. június 26., szerda - János
Keresés a tartalomban
ItthonDemján: hisztériakeltő a Moodys leminősítése

Demján: hisztériakeltő a Moody's leminősítése


Demjén SándorMegalapozatlannak nevezte Demjén Sándor a Moody's hazánkat leminősítő lépéseket, mely véleménye szerint főként annak köszönhető, hogy a hitelminősítők a válság előtt rosszul mérték fel a pénzpiaci viszonyokat. A nagyvállalkozó helyesli, hogy a kormány különadót vetett ki bizonyos szektorokra, és átirányítja a magánpénztárak befizetéseit az államkasszába. A Magyar Nemzetnek a VOSZ elnöke elmondta azt is: a termelő szférában a jelenlegi fél helyett másfél millió embernek kellene dolgozni.


A Moody's hazánkat leminősítő döntése megalapozatlan és alkalmas a hisztériakeltésre - nyilatkozta a Magyar Nemzetnek Demján Sándor.
A Vállalkozók Országos Szövetsége (VOSZ) ügyvezető elnöke szerint Magyarország jó úton jár, így nem érdemelte ki a hitelminősítő dorgálását. Az ideges reakció arra vezethető vissza, hogy e hitelminősítők a válság előtt rosszul mérték fel a pénzpiaci viszonyokat, s nem jelezték előre a világ gazdaságait megrendítő krízist.


Ami a magyar irányt illeti, Demján Sándor szerint a kormány által bevezetett válságadó és a magánnyugdíjpénztárak befizetéseinek átirányítása a költségvetésbe helyes, bár kényszerű lépés volt. Ha azonban ez nem történt volna meg, akkor Magyarországon bekövetkezhetett volna a lakosság 60 százalékát szegénységbe taszító államcsőd.


Az ügyvezető elnök a jövőre nézve arra figyelmeztet: tarthatatlan, hogy a termelőszférában mindössze félmillió ember dolgozik, holott e foglalkoztatotti kört másfél millióra kellene növelni, különben nem lesz honnan és hogyan előteremteni a növekedés feltételeit. A kitörést a magyar kis- és középvállalkozásoktól lehet várni, ezért a támogatásokat is e körhöz kell irányítani - szögezte le Demján.

 


Forrás: Magyar Nemzet/HÍR PORT24

2010-12-16

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite