2019. május 20., hétfő - Bernát, Felícia
Keresés a tartalomban
ItthonDemokratikus Koalíció: az Orbán-Tarlós tandem lábbal tiporja a gyülekezési jogot

Demokratikus Koalíció: az "Orbán-Tarlós tandem lábbal tiporja a gyülekezési jogot"


A Demokratikus Koalíció (DK) szerint az "Orbán-Tarlós tandem" lábbal tiporja a gyülekezési jogot, és a DK minden jogi eszközt bevet annak érdekében, hogy megváltoztassák azt a döntést, amivel véleményük szerint "kitelepítenék az ellenzéket" a fővárosból március 15-én.

Vadai Ágnes001


Vadai Ágnes független országgyűlési képviselő, a DK elnökségi tagja csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján úgy fogalmazott: "miközben Orbán Viktor ájtatos képpel védi magát az Európai Parlamentben, és már azt is pozitív hírként tálalják Magyarországon, hogy milyen udvarias volt, (...)az a gyalázat történt meg, hogy a triplabóvli miniszterelnök kiszorítja az ellenzéket Budapest szimbolikus tereiről március 15-én".


A DK tiltakozik az ellen, hogy "a rezsim, az Orbán-Tarlós tandem, lábbal tiporja a gyülekezési jogot ezáltal a véleménynyilvánítás alkotmányos jogát" - hangoztatta Vadai Ágnes, aki szerint átlátszó az a módszer, ahogy "az állampárt el akarja némítani a kormány demokráciapusztító és milliókat földönfutóvá tevő politikája" ellen tiltakozó tömegeket.


Közölte: a DK minden jogi eszközt bevet annak érdekében, hogy meg lehessen változtatni azt a döntést, amivel az ellenzéket lényegében "ki kívánja az állampárt telepíteni március 15-én". Kitért arra, hogy a DK a jövőben részt vesz valamennyi ellenzéki demonstráción, és arra kér minden demokratikus ellenzéki pártot és civil szervezetet, hogy hasonlóképp tegyenek.


Forrás: MTI/HÍR PORT24

2012-01-19

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite