2019. augusztus 23., péntek - Bence
Keresés a tartalomban
ItthonDemonstráció: megtelt a Hősök tere, indulnak a parlament elé

Demonstráció: megtelt a Hősök tere, indulnak a parlament elé


demonstráció02Tűzoltók, rendőrök, börtönőrök, vámosok és katonák töltötték meg a fővárosi Hősök terét szombat délelőtt, hogy a rendvédelmi dolgozók szakszervezetei által meghirdetett demonstráción jogaik védelmét követelve a Parlament elé vonuljanak.


Az 56-osok terén több tucatnyi autóbusz sorakozik, amelyek az ország különböző részeiből szállították a hivatásos és fegyveres szervezetek tagjait. Legnagyobb létszámmal a tűzoltók képviseltetik magukat, akik egy órával a demonstráció kezdete előtt érkeztek a helyszínre, füttyszó, valamint légvédelmi sziréna hangjai mellett vonultak át a Hősök terére.


A belügyminiszter megtiltotta, hogy a rendvédelmisek a tüntetésen egyenruhát viseljenek, a tűzoltók többségén fehér póló vagy láthatósági mellény, a rendőrökön kék színű dzseki, a vámosokon zöld sapka és póló van, hogy így különböztessék meg magukat.
Sok tűzoltó a tiltás ellenére bevetési, szolgálati egyenruhát visel, rajta zöld láthatósági mellénnyel. Börtönőrök koporsót tartanak a vállukon, fekete zászlókat lobogtató társaik veszik körül őket.


A Fegyveres és Rendvédelmi Dolgozók Érdekvédelmi Szövetsége által meghirdetett tüntetéssorozat hétfőn rendészeti és közigazgatási, illetve polgári védelmi dolgozók demonstrációjával kezdődött, majd vámosok, katonák, börtönőrök és tűzoltók tartottak naponta figyelemfelkeltő akciót korkedvezményes nyugdíjazásuk tervezett megvonása ellen, szerzett jogaik védelmében, illetményemelést és korszerű munkaeszközöket követelve.


A tüntetők délben az Andrássy úton át vonulnak a Parlament közelébe, ott reggelig tart a demonstráció. A hivatalos kezdési időpont előtt egy órával a tüntetők már megtöltötték a Hősök terét, a rendőrség a forgalmat elterelte.

 

Forrás: MTI/HÍR PORT24

2011-04-16

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite