2019. május 24., péntek - Eszter
Keresés a tartalomban
Nógrád MegyeDemonstrál a DK Balassagyarmaton

A DK demonstrál Balassagyarmaton


A Demokratikus Koalíció Balassagyarmati szervezete csendes felvonulást szervez február 1-én szerdán, 18 órától a Köztársaság napja alkalmából, mely során a részt vevők Balassagyarmaton a Megyei Bíróság épületétől Magyarország államhatáráig gyalogolnak tudta meg a Nógrád24.hu.

balassagyarmati_birosag


A Demokratikus Koalíció Balassagyarmati szervezetének tagjai a január 1-én életbe lépett új Alaptörvény miatt demonstrálnak. „Tiltakozásunkat fejezzük ki a demokrácia, a demokratikus alapelvek ilyen durva módon történő megsértése ellen. Fidesz és annak vezetője, Orbán Viktor ép azt az alkotmányt dobta szemétdombra, melynek alakításában az ellenzéki kerekasztalnál ő is aktív részese volt." - áll a párt facebook oldalán olvasható felhívásban.


"A DK Balassagyarmati szervezetének határozott álláspontja, hogy a Harmadik Köztársaság alkotmánya, mely egy konszenzusos alkotmány volt a Magyar Köztársaság valamennyi állampolgára érdekeinek figyelembevételével készült, szemben a január elsején hatályba lépett „alaptörvénnyel", mely egy párt hatalmi érdekeit szolgálja." - áll párt közleményében.


A felvonulók a Bíróság épületénél, Balassagyarmat Köztársaság tér 2. szám előtt gyülekeznek, majd a Rákóczi úton és a Mikszáth Kálmán úton mennek végig az államhatáráig a közút menetirány szerinti jobb oldali sávjában, gyalogosan A gyülekezés során beszéd és megemlékezés lesz a Magyarország táblánál.A rendezvény ideje alatt a Balassagyarmati Rendőrkapitányság állománya és az NMRFK Közlekedésrendészeti Osztálya Balassagyarmati Alosztályának állománya rendezvénybiztosítást hajt végre.


A felvonulás megkezdése és az államhatárt jelző táblához való megérkezés között a vonulás útszakaszán a keresztező utcáknál az elhaladáshoz szükséges időre a forgalom megállításra kerül, majd zavartalanul folytatódik. Az államhatárt jelző táblánál a tömeg megemlékezése az államhatár forgalmát nem - vagy csak igen kis mértékben - befolyásolja.


A rendőrség arra kéri a járművezetőket és a közlekedés egyéb résztvevőit, hogy legyenek türelmesek, és tanúsítsanak egymás iránt nagyobb toleranciát.

 

Forrás: police/HÍR PORT24

 

 

2012-01-31

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite