2019. április 24., szerda - György
Keresés a tartalomban
ItthonDemonstrálók fogadták a megyebálra érkezőket Szombathelyen

Demonstrálók fogadták a megyebálra érkezőket Szombathelyen


Száz tüntető és háromszáz ételért sorban álló fogadta szombaton este a vasi megyebálra igyekvő vendégeket Szombathelyen.

dem_szombathely


A Vasi Érdekvédők Szövetsége (VÉSZ) által szervezett békés demonstrációt a megyei vagyon államosítása, valamint a demokratikus intézményrendszer lebontása elleni tiltakozásnak szánták - mondta el az MTI helyszínen tartózkodó tudósítójának Kiss Zoltán, a VÉSZ egyik vezetője. A vasi érdekvédelmi szövetségnek több civil szervezet és szakszervezet, például az MSZOSZ és a Liga helyi szervezete is tagja.


A parlamentben az utóbbi időben beterjesztett "rengeteg eszement" egyéni képviselői indítvány szerintünk súlyosan sérti a népképviseleti elvet - közölte Kiss Zoltán. Hozzátette: nem a megyebállal van bajuk, de úgy érzik, a jelenlegi nehéz gazdasági helyzetben a megyei elitnek nem kellene mulatoznia. "Azért vagyunk itt, hogy érezzék, most már nincs meg az a kétharmados támogatás, ami alapján eddig ezt a törvényalkotó gőzhengert működtették" - hangoztatta.


A megmozdulás szervezője elmondta: demonstrációjukon két ellenzéki párt, az MSZP és az LMP több helyi politikusa is megjelent.A demonstrálók szilveszteri trombitákat fújtak, kereplőkkel csaptak zajt és kormányellenes jelszavakat skandáltak, "Orbán, takarodj", "Bóvli ország, bóvli kormány", valamint "Azori" feliratú táblákat tartottak a magasba. A demonstráció helyszíne mellett egy furgonból az MSZP helyi szervezetének aktivistái osztottak tartós élelmiszereket és meleg ételt, lencsefőzeléket tarjával.


Czeglédy Csaba, az MSZP városi önkormányzati frakciójának vezetője az MTI-nek elmondta: az ételosztást a helyi roma kisebbségi önkormányzattal közösen szervezték, előzetesen 350-400 ételjegyet osztottak ki a rászorulók között. Szerinte most erre van szükség, és nem a bálozásra.

 

Forrás: MTI/HÍR PORT24
Fotó: MTI - Kászoni László

 

2012-01-08

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite