2019. augusztus 18., - Ilona
Keresés a tartalomban
ItthonDemszky vezető szerepbe álmodja Budapestet

Demszky vezető szerepbe álmodja Budapestet


BudapestMásképp látja Budapest és Bécs pozícióját a magyar főváros főplgármestere és ellenzékének egyik vezetője. A két politikus a világ legnagyobb ingatlanszakmai kiállításán, Cannes-ban beszélt tapasztalatairól. Budapest egyelőre lemaradásban van - summázta tapasztalatait a világ vezető ingatlanszakmaki kiállítása, a cannes-i MIPIM magyar standján Ughy Attila, a budapesti önkormányzat városfejlesztési és városképvédelmi bizottságának elnöke, a Fidesz fővárosi frakcióvezető-helyettese.


"Míg a nyolcvanas években a Bécsből hazatérő ember nem igazán értette, mi tetszhet valakinek az osztrák fővárosban, mára a sógorok gyakorlatilag mindenben jobbak" - vélte Ughy Attila. Hozzátette, noha az osztrák főváros élhetőbb, szerethetőbb, a magyar főváros kulturális pezsgése és hagyományai miatt még mindig vonzónak számít.


A nemzetközi trendek mindenesetre Budapestnek kedvezhetnek, a hagyományos értékek ugyanis megint egyre fontosabbak az ingatlanfejlesztők számára is. Konkrét ötletekből pedig nincs hiány: a városi energiaellátásban hasznos napelemes megoldásoktól a zenélő szökőkútig számos megvalósítható projekt tervét hozta haza a fővárosi delegáció.


Demszky szerint a németek minket támogatnak


A mintegy 18 ezer szakmai érdeklődő és 3500 ingatlanbefektető részvételével megtartott eseményen ott volt Demszky Gábor főpolgármester is, aki szerint Budapest arra predesztinált, hogy "a Duna-régió vezető metropolisza legyen".
A főpolgármester szerint Bécs is alkalmas erre a szerepre, de Budapestet több német tartomány - így Baden-Würtenberg, az Audi, illetve Bajorország, a Bosch gyáróriás központja - is támogatná. A nagy cégek ugyanis otthonról a távolság miatt nem tudják jól elérni a balkáni piacokat, az osztrákokkal mint potenciális versenytársakkal viszont nehezen jönnek ki.


Demszky a szegény társadalmi rétegek szegregációjának, további leszakadásának megakadályozását is fontos feladatnak nevezte. Budapest számára jelen pillanatban a szociális lakásépítés tűnik ehhez a legjobb eszköznek, akárcsak Moszkvában, ahol 100 ezer bérlakás épült, részben állami, részben magántőkéből.
A főpolgármester jelentős eredménynek tartja, hogy Budapesten nem alakultak ki gettók, mintegy 70 ezer család jut olcsóbban közszolgáltatásokhoz a főváros támogatásának köszönhetően, és szerinte jó az idősellátás is.

2010-03-19

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite