2019. március 22., péntek - Benedek
Keresés a tartalomban
Nógrád MegyeDevecserre kerültek a bátonyterenyei adományok

Devecserre kerültek a bátonyterenyei adományok

adomanyTöbb száz zsák ruhát, tisztítószereket, tartós élelmiszert, munkavédelmi kesztyűket, maszkokat, játékokat vitt Nagy - Majdon József Bátonyterenye város polgármestere a katasztrófa sújtott térségbe.


Egy délután gyűlt össze a rengeteg adomány a város lakóinak felajánlásából. Kovács László alpolgármester elmondta, hogy a város és Kolontár katasztrófája minden képzeletet felülmúl. Most már szervezetten zajlik a mentés, a kármentesítés, viszont a teljes helyreállítás nagyon sok idő vesz igénybe.
Most már könnyebb - mondta, mert érezzük, hogy nem vagyunk egyedül. Érezzük és köszönjük mindenkinek, aki segít. Most már kezdenek visszajönni az emberek, és elkezdtek azon gondolkodni, hogy hogyan tudnák itt folytatni tovább az életüket. Rengeteg hős született itt. Volt olyan férfi, aki már biztonságban volt a villanyoszlopon, de meglátta, hogy egy nénit elsodort az ár a saját házából és lement érte. Megmentette, de kórházban van. Rengeteg ilyen példát mondhatnánk. Viszont hősök azok is, akik rajtunk segítenek.
A város talán kezd felocsúdni. Talán a héten megalakul az új képviselő testület, talán a héten már tudják hogyan alakul tovább a sorsuk és még sorolhatnánk a sok talánt.
Az adományokat a befogadó csarnokban-láncban pakolták le a segítők a bátonyterenyeiek adományát. Tárgyakból most már nagyon sok van, kevés van viszont emberi erőből. Van, ahol a sérültek válogatják szét a ruhákat, párosítják a cipőket. Róluk méltatlanul kevés szó esik. Emberek, akik a saját szabadidejüket, szabadságukat áldozzák, hogy segítsenek másoknak. Fiatalok, akik elhanyagolják az egyetemet, főiskolát, hogy ott legyenek. Egyre fáradtabbak vagyunk, mondják, egyre kevesebben vagyunk. Ha nem jönnek önkéntesek, akkor nem tudjuk már kezelni az adományokat.
Ott járva csak a megdöbbenés és a csendes gyász mondható el. Sem televízió, sem fotó nem adja vissza, ami ott van. Nem adja vissza az illatokat, a hangokat, az ott állomásozó katonák látványát, a segítőkét, és a szemeket. Van valami a devecseriek szemében. Olyan, amit nem látni gyakran. A miérteket kérdik ezek a szemek, és a hogyan továbbot. Fáradt és kimerült mindenki. Reméljük, megkapják a válaszokat és a felelősök is megkapják méltó büntetésüket.

Helyszíni képriportunk:

Megérkezett a szállítmány

devecser1

Nagy-Majdon József polgármester és Kovács László alpolgárnester

adomany

Lepakolás

adomany2

adomany3

adomany4

A segítők csapata, akikről oly kevés szó esik

adomany5

Devecser éjszaka

adomany6

2010-10-12

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite