2019. május 21., kedd - Konstantin
Keresés a tartalomban
Üzleti negyedDevizahitelek - Jobbik: vonják állami ellenőrzés alá a devizahitelezés rendszerét

Devizahitelek - Jobbik: vonják állami ellenőrzés alá a devizahitelezés rendszerét


A Jobbik azt szeretné, ha a devizahitelezés teljes rendszerét állami ellenőrzés alá vonnák - jelentette ki hétfői sajtótájékoztatóján Z. Kárpát Dániel.

karpatdaniel

A képviselő elképzelésüket ismertetve azt mondta, hogy az adósságtömeg a kereskedelmi bankoktól körülbelül 50-70 százalékos töredék áron kerülne át egy nemzeti kríziskezelő ellenőrzése alá.

Szerinte ez a bankoknak azért érné meg, mert ha a hitelek 30-40 százaléka bedől, akkor soha nem jutnak a pénzükhöz. Úgy látja, az államot sem érné érdemi kár, mert az adósok neki törlesztenének, csak már "emberbarát futamidővel, emberbarát részletekkel, egyedi áttárgyalási lehetőséggel".

A kabinet intézkedéseit bírálva Z. Kárpát Dániel kijelentette, hogy a devizahitelesek problémája olyan nemzetgazdasági és szociális katasztrófa, "amellyel a kormány nemes egyszerűséggel nem foglalkozik nyaralás közben. Látható, hogy rövidgatyában, ilyen problémákat nem lehet megoldani".

Az ellenzéki képviselő, aki mellé egy a lakáshitelük miatt az öngyilkosságot választók sorsát szimbolizáló hullazsákot helyeztek el, úgy fogalmazott, ha a kormány nem tesz semmit az ügyben, akkor azzal vállalja annak felelősségét, hogy tragédiák tucatjai következhetnek be.

Arra a kérdésre, hogy múlt héten egy rendőri intézkedés során frakciótársa, Zagyva György Gyula nem mondott le mentelmi jogáról, azt felelte, hogy az ügyre részletesen Vona Gábor pártelnök-frakcióvezető reagál majd kedden.

 

Forrás: MTI / HÍR PORT 24

 

2011-08-15

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite