2019. május 20., hétfő - Bernát, Felícia
Keresés a tartalomban
Nógrád MegyeDíjat kapott a Táncsics Mihály Szakközépiskola

Díjat kapott a Táncsics Mihály Szakközépiskola


"Fogyasztói tudatosságra nevelő iskola" elismerő címet kapott a salgótarjáni Táncsics Mihály Szakközépiskola. Az oklevél ünnepélyes átadására június 13-án került sor.

Salgótarján

A címet idén először olyan iskoláknak adományozták, amelyek elméleti és gyakorlati tudás átadásával segítik a fogyasztó tudatosság kialakulását a diákok körében.

Keszthelyi Nikoletta, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium fogyasztóvédelemért felelős helyettes államtitkára elismerően beszélt a közgazdasági iskola munkájáról. Példaként említette a tanárok és diákok előadásait az olyan szakmai kérdésekről, mint például a fogyasztói jogok, a minőségbiztosítás, a veszélyes termékek visszahívásának jogi és gyakorlati vonatkozásai, a tisztességtelen kereskedelem elleni fellépés lehetőségei.

Az iskola pályázata a jövőre vonatkozó elképzeléseket is megfogalmazott. A diákok hamarosan az internetes kereskedelemmel kapcsolatos tudnivalókkal is alaposabban foglalkozhatnak és az iskola szorosabb együttműködést tervez kialakítani a Kormányhivatallal.

Juhászné Janik Beatrix, az iskola igazgatója szerint egy közgazdasági szakiskolától elvárás, hogy napjaink aktuális kihívásaira és ezek megoldására felkészítse a tanulóit. Ennek a tudásnak az egyik fontos eleme a fogyasztóvédelem, de közgazdasági szakközépiskola hangsúlyt fektet a fenntartható fejlődés, az egészséges életmód,a környezettudatos magatartás szemléletének átadására is.

A díjátadón Huszár Máté alpolgármester képviselte Salgótarján Megyei Jogú Város önkormányzatát.

Forrás:Salgotarjan.hu


2017-06-17

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite