2019. július 20., szombat - Illés
Keresés a tartalomban
ItthonDiszkótragédia - Az ügyészség kezdeményezte a gyanúsítottak letartóztatását

Diszkótragédia - Az ügyészség kezdeményezte a gyanúsítottak letartóztatását


diszkotragedia01Az ügyészség kezdeményezte a szombat éjszakai budapesti diszkótragédia gyanúsítottjainak előzetes letartóztatását; az indoklás szerint szabadlábon hagyásuk esetén feltételezhető, hogy a gyanúsítottak meghiúsítanák, megnehezítenék, vagy veszélyeztetnék a bizonyítást.


A főügyészség keddi, az MTI-hez eljuttatott közleménye szerint "a Budapesti VI. és VII. kerületi Ügyészség kedden indítványt tesz a BRFK Bűnügyi Főosztályán kettőnél több ember halálát okozó, foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés bűntette miatt indult nyomozásban őrizetbe vett 5 ember előzetes letartóztatásának elrendelésére a bíróság felé".


A Fővárosi Bíróság tájékoztatása szerint az egyik gyanúsítottal szembeni kényszerintézkedés elrendeléséről kedden, a korai esti órákban dönt a bíróság. Az MTI úgy tudja, hogy a többi gyanúsított ügyében szerdán hoznak döntést.


A Nyugati téri West Balkán szórakozóhelyen történt, három fiatal lány halálával végződő tragédia ügyében vasárnap este jelentette be Pintér Sándor belügyminiszter, hogy öt embert őrizetbe vettek és több ember halálát okozó, foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés miatt indult eljárás.
A nyomozók az őrizetbe vételt követően kezdeményezték az ügyészségnél a gyanúsítottak előzetes letartóztatását.
A belügyminiszter vasárnap késő esti tájékoztatóján kiosztott sajtóanyagban monogramokkal - Sz. Gy.; K. T.; A. G.; F. B. G.; P. L. - jelölték a gyanúsítottakat.


Tóth Tamás budapesti rendőrfőkapitány az MTI kérdésére vasárnap elmondta: az öt ember közül ketten a rendezvény szervezői, ketten a helyiség bérbeadói, egy ember pedig a programsorozat szervezője.

 

Forrás: MTI/HÍR PORT24

 

 

2011-01-18

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite