2019. május 22., szerda - Júlia, Rita
Keresés a tartalomban
ItthonDiszkótragédia - Szabadlábra helyezték az egyik gyanúsítottat

Diszkótragédia - Szabadlábra helyezték az egyik gyanúsítottat


diszkotragedia04Szabadlábra helyezte a Pesti Központi Kerületi Bíróság a szombat éjszakai budapesti diszkótragédia egyik gyanúsítottját - erősítette meg az MTI információját Papp Gábor, a gyanúsított védője kedden este.


Az ügyvéd elmondta: ügyfelével, Sz. Győzővel szemben, aki a létesítményt bérbe adó cég ügyvezető-tulajdonosa, semmilyen kényszerintézkedést nem rendeltek el.


Az ügyészség korábban arra hivatkozva kezdeményezte az öt gyanúsított előzetes letartóztatását, hogy szerintük szabadlábon hagyásuk esetén feltételezhető, hogy a gyanúsítottak meghiúsítanák, megnehezítenék, vagy veszélyeztetnék a bizonyítást.
A többi gyanúsított ügyében szerdán dönt a bíróság.


Szombat éjszaka a Nyugati téri West Balkán szórakozóhelyen a diszkóból kiáramló tömegben három fiatal lány vesztette életét. Halálukat a budapesti rendőrfőkapitány közlése szerint fulladás okozta.
Pintér Sándor belügyminiszter vasárnap este jelentette be, hogy öt embert őrizetbe vettek és több ember halálát okozó, foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés miatt indult eljárás.


A nyomozók az őrizetbe vételt követően kezdeményezték az ügyészségnél a gyanúsítottak előzetes letartóztatását.
A belügyminiszter vasárnap késő esti tájékoztatóján kiosztott sajtóanyagban monogramokkal - Sz. Gy.; K. T.; A. G.; F. B. G.; P. L. - jelölték a gyanúsítottakat. A budapesti rendőrfőkapitány az MTI kérdésére vasárnap elmondta: az öt ember közül ketten a rendezvény szervezői, ketten a helyiség bérbeadói, egy ember pedig a programsorozat szervezője.


Diszkótragédia - Az ügyészség kezdeményezte a gyanúsítottak letartóztatását >>>

 


Forrás: MTI/HÍR PORT24

2011-01-18

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite