2019. május 25., szombat - Orbán
Keresés a tartalomban
ItthonDiszkótragédia Budapesten: Három lányt halálra tapostak

Diszkótragédia Budapesten: Három lányt halálra tapostak


diszkotragediaSzombaton este 11 körül egyelőre tisztázatlan okok miatt pánikhangulat alakult ki a Nyugati téri szórakozóhelyen, a három huszonéves lány a kiáramló tömegben vesztette életét.


A mentők sem tudnak róla egyelőre, hogy a három halálos áldozaton kívül mások is megsérültek volna a Nyugati téri szórakozóhelyen szombat éjjel - mondta el az MTI érdeklődésére az Országos Mentőszolgálat sajtóügyeletese, Németh Cecília vasárnap kora hajnalban.


A Budapesti Rendőr-főkapitányság szóvivője, Horváth Katalin Fanni korábban ugyancsak azt közölte, hogy a rendőrség sem tud arról, hogy a három halálos áldozaton kívül más megsérült volna. A szóvivő elmondta azt is, hogy az eddigi információk szerint kizárható, hogy késelés történt volna.


Horváth Katalin Fanni elmondta: szombat éjjel 23 óra körül a tömeg eddig tisztázatlan körülmények között kiáramlott a szórakozóhelyről, a három fiatal lány ennek során vesztette életét. A szóvivő elmondta azt is, hogy a rendőrség mindent megtesz azért, hogy a szórakozóhelyen hagyott értékeiket az onnan kimenekült fiatalok minél előbb megkapják.
Az MTI korábban nem hivatalos rendőrségi forrásból származó információra hivatkozva azt közölte: az áldozatokat vélhetően agyontaposták a diszkóból menekülők.


A rendőrség helyszínen rögtönzött sajtótájékoztatója szerint a tömegben pánikhangulat alakult ki a helyszínen, további sérültekről a hatóságoknak egyelőre nincs tudomásuk. Horváth Katalin Fanni a helyszíni sajtótájékoztatón elmondta: folyamatosan hallgatják ki a tanúkat, és további szemtanúkat keresnek.


A helyszínen a rendőrség cáfolta, hogy tömegverekedés tört volna ki. Újságírói kérdésre válaszolva a szóvivő a helyszínen kijelentette: vizsgálja a rendőrség, hogy a helyiségben többen tartózkodtak-e, mint amennyi a befogadóképessége, illetve azt is, hogy a megfelelő menekülési útvonalak biztosítottak voltak-e.
Az MTI tudósítója azt látta: több tűzoltóautó is a helyszínre sietett, ugyanakkor a katasztrófavédelem közlése szerint tűzoltói beavatkozásra nem volt szükség.


Az MTI rendőrségi forrásból úgy tudja: huszonéves fiatal lányok vesztették életüket a történtek során.

 

Forrás: MTI/HÍR PORT24

2011-01-16

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite