2019. május 19., - Ivó, Milán
Keresés a tartalomban
NagyvilágDiszkótragédia Több száz halott VIDEO

Diszkótragédia - Több száz halott


A brazil hatóságok szerint elérte a 245-öt a halálos áldozatok száma a dél-brazíliai Santa María településen történt diszkótűzben.

diszkotuz_brazilia

A hivatalos tájékoztatás szerint a tüzet eloltották, s a legújabb tájékoztatás időpontjáig 245 holttestet szállítottak el azonosításra a helyszínről a városi sportközpontba. Kórházban még 45-en vannak.

A brazil sajtó vasárnapi beszámolója szerint a szerencsétlenséget tűzijáték okozta.

A tűzvész akkor keletkezett, amikor a színpadon zenélő helyi rock-együttes egyik énekese kisebb tűzijáték-bemutatót tartott. A lángok a plafonig csaptak fel és meggyújtották a mennyezeti hangszigetelő műanyag habot. A tűz rendkívül gyorsan szétterjedt. Pánik tört ki, s az áldozatok megfulladtak vagy agyontaposták őket.

Az Estado de Sao Paulo című lap azt írta, hogy a szórakozóhelyen mintegy kétezren tartózkodtak, ebből ötszázan épületen belül. Főként diákok ünnepeltek, akik a negyedmillió lakosú egyetemi városban tanultak.

 

Santa María a déli Rio Grande do Sul államban van, annak fővárosától, Porto Alegrétől 286 kilométerre. Életének nagy részét ott töltötte Dilma Rousseff brazil elnök, aki a katasztrófa hírére megszakította külföldi programját, és haza utazott Chiléből, az Európai Unió és a latin-amerikai és karibi államok gazdasági közössége (CELAC) csúcstalálkozójáról. Gépe egyenesen Santa Maríába tart.

Az államfő könnyekkel küszködve jelentette be döntését, és azt, hogy felhívta kormánya tagjait, hogy mindenben segítsenek és ők is utazzanak a városba. Az egészségügyi minisztérium égési sebek ellátásában járatos orvosokat toboroz más szövetségi államokban is.

A brazíliai biztonsági előírások és a katasztrófavédelem a nemzetközi figyelem középpontjában áll két ott sorra kerülő tömegrendezvény, a 2014-es labdarúgó világbajnokság és a 2016-os nyári olimpia miatt.

Forrás:MTI/HÍR PORT24/ Hirado.hu

 

 

2013-01-27

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite