2019. március 18., hétfő - Sándor
Keresés a tartalomban
ItthonDK: a demokraták együttesen lépnek fel Orbán önkényuralma ellen

DK: a demokraták együttesen lépnek fel "Orbán önkényuralma" ellen


A demokratikus civil szervezetek és demokratikus ellenzéki pártok ezúttal közösen lépnek fel "Orbán önkényuralma" és az új alaptörvény ellen - közölte az MTI-vel csütörtökön Vadai Ágnes, a Demokratikus Koalíció (DK) elnökségi tagja azt követően, hogy lezárult az egyeztetés a szervezők és a rendőrség között a január 2-ára, az Operaházzal szemben tervezett demonstráció kapcsán.

demonstracio001


A független képviselő azt mondta, az a megállapodás született, hogy a rendezvényt két magánszemély jelenti be, de "minden demokratikus civil szervezet és demokratikus párt" csatlakozott hozzá. A tüntetésen - amelyet az új alaptörvény életbe lépésének alkalmából rendezendő operaházi gálaest időpontjában tartanak - tájékoztatása szerint minden csatlakozó szót kap.


"A Gyorskocsi utcában elindult valami" - értékelte a politikus, aki arra hívta fel a figyelmet, hogy míg eddig egyes rendezvényeket kölcsönösen látogattak bizonyos civil szervezetek és pártok, a január 2-iki demonstráció már egy közös szervezésű esemény lesz.
Vadai Ágnes beszámolója szerint a csatlakozók között van 17 civil szervezet, köztük a szolidaritási mozgalom, a DK, valamint "az első információk szerint" az MSZP és az LMP.


A Teve utcai egyeztetésen a szolidaritási mozgalom, civil szervezetek és a DK képviselői vettek részt, de a tárgyalók folyamatos telefonos kapcsolatban álltak a többi, az ügyet támogató szervezettel - jelezte Vadai Ágnes.

 

Forrás: MTI/HÍR PORT24

2011-12-29

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite