2019. július 21., - Dániel
Keresés a tartalomban
ItthonDK: a Fidesz-maffia újabb bizonyítéka az Orbán-család zalai bányászata

DK: a Fidesz-maffia újabb bizonyítéka az Orbán-család zalai bányászata


A Demokratikus Koalíció (DK) szerint a "Fidesz-maffia" létezésének újabb bizonyítéka, hogy sajtóhírek alapján a kormányoldal kizárólag egy az Orbán-családhoz köthető cégnek biztosít bányászati jogot egy zalai védett lápos területen.

demokratikus_koalicio


Erről Varju László, a Gyurcsány Ferenc vezette párt független országgyűlési képviselője beszélt hétfőn, Budapesten. Az ellenzéki politikus sajtóhírekre hivatkozva közölte, a Szévízi völgyben, az ország egyik legértékesebb összefüggő lápterületén, a kormányfő apjához és fivéréhez köthető Gánt-KŐ és Tőzeg kft. folytathat bányászati tevékenységet.


A DK ezért írásbeli kérdést intéz Orbán Viktor miniszterelnökhöz, annak tisztázására, hogy az állam erejével visszaélve, saját családjának kedvező bányászati szabályozást alkottak-e, vagy csak félreértésről van szó - fejtette ki Varju László, aki hozzátette, ha igaznak bizonyulnak a híresztelések, akkor a későbbiekben jogi lépéseket tesznek az ügyben.


Elfogadhatatlannak tartják - mondta -, hogy a kormányfő "ismételten másoknak kárt és szenvedést okozva" próbál haszonra szert tenni, ráadásul ezúttal Natura 2000 besorolású védett területén. "Ilyen helyen bányászni tahóság" - fogalmazott a DK politikusa. A HVG júliusi számában arról írt, hogy a jövő nemzedékek országgyűlési biztosa vizsgálja a Zala megyei Szévíz-völgyi lápterületek körüli jogi anomáliákat, amelyeknek egyik haszonélvezője a kormányfő apjának és fivérének, idősebb és ifjabb Orbán Győzőnek a cége.

 

Forrás: MTI/SZÍNHÁZPORT24

 

2013-08-05

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite