2019. március 26., kedd - Irén
Keresés a tartalomban
ItthonDK: a jövő évi költségvetés Orbán Viktor rögeszméinek a büdzséje

DK: a jövő évi költségvetés Orbán Viktor rögeszméinek a büdzséje


A Demokratikus Koalíció (DK) szerint a kormány által a héten benyújtott 2014-es költségvetés "Orbán Viktor rögeszméinek a költségvetése" - nyilatkozta az ellenzéki párt alelnöke az MTI-nek vasárnap.

Bauer Tamás


Bauer Tamás szerint az első rögeszme a foci, hiszen messze a legjelentősebb állami beruházási tétel a jövő évi költségvetésben a stadionépítés. Hangsúlyozta: "ennyire gyenge labdarúgásért ennyi pénzt kiadni közpénzből", ehhez valóban rögeszme kell. A második az államosítási rögeszme a DK szerint, hiszen a kormány negyedik éve arra költi az adófizetők pénzét, hogy vállalatokat és tőkerészesedéseket vásárol fel drágán, veszteséggel, holott semmilyen racionális gazdasági érdek ezek mellett nem szól.


A harmadik Bauer Tamás szerint a bezárkózás, elkülönülés rögeszméje, amit a miniszterelnök úgy fogalmaz meg: az ország a saját lábára áll. A DK-s politikus úgy véli: a tervezett 2,9 százalékos költségvetési hiány irreális és tarthatatlan, ráadásul magasabb, mint a baloldali kormányok által 2010-re elért 4 százalék, hiszen abban még benne volt a magánnyugdíjpénztárak állami finanszírozása miatti 1,4 százalék.


Hangsúlyozta: a rögeszmék mellett ugyanakkor a kormány az ígért két nagy fordulatban - a növekedés beindítása, az államadósság csökkentése - megbukott. A jövő évi büdzsé egy "bukott gazdaságpolitika utolsó költségvetése, amely ráadásul feléli a jövőt" - fogalmazott Bauer Tamás, aki szerint a büdzsé nem lesz tartható, és a választásokat követően alapjaiban kell majd módosítani.

 

Forrás: MTI/HÍR PORT24

 

2013-10-06

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite