2019. március 23., szombat - Beáta
Keresés a tartalomban
ItthonDK: az internet- és sms-adó elképesztő károkat fog okozni

DK: az internet- és sms-adó elképesztő károkat fog okozni


A Demokratikus Koalíció (DK) szerint "elképesztő károkat" fog okozni Magyarországnak, ha a kormány bevezeti az internet- és sms-adót - mondta Varju László, a DK pártigazgatója szombati sajtótájékoztatóján.

demokratikus_koalicio


Magyarország az okostelefonok és az ostoba adók országa lesz, ha ezt így folytatják - fogalmazott a politikus. Az Origo pénteken írt arról, hogy információjuk szerint a Nemzetgazdasági Minisztérium azt javasolja a kormánynak, minden vezetékes és mobiltelefonálást, valamint internetforgalmat adóztasson meg; a tárca szerint az ebből származó bevétel elérheti a 40-50 milliárd forintot.


Varju László hangsúlyozta: a DK tiltakozik "a rendszeresen jogsértő Orbán és Matolcsy" újabb adója ellen, amely szerintük a vállalatok mellett elsősorban a fiatalokat, a 20-30-40 éves generációt sújtja majd, hiszen számukra az internet és az sms a kommunikáció természetes formája. Közölte: a DK arra bíztat mindenkit, hogy sms-ben vagy a Facebookon tiltakozzon az adó ellen, mert az a kommunikáció, az információs lehetőségek és a beszélgetések gátját szabja majd.


Az ellenzéki politikus "otrombaságnak" nevezte az új adók tervét, és hangsúlyozta: fel kell tenni a kérdést, hogy vajon hány olyan család lesz, ahol a kommunikációs adó csökkenti majd a gyerekek internet felhasználási lehetőségét, vagy ahol a nagymama nem tud majd kapcsolatot tartani az unokájával az újabb teher miatt. "Orbán adói megnyomorítják az országot, Orbán Viktor a haladás és a progresszió ellensége, aki (...) nem csak az ország gazdasági, hanem technikai jövőjét is most már veszélyezteti" - fogalmazott.


Közölte: a DK azt javasolja Orbán Viktor miniszterelnöknek, hogy tekintsen el ettől a tervétől, a kormány pedig a társaságokra korábban kivetett és "jogtalanul beszedett" telekommunikációs adót fordítsa az oktatásra, a fiatalokra és a kommunikáció fejlesztésére.


Forrás: MTI/HÍR PORT24

 

2012-04-21

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite