2019. június 24., hétfő - Iván
Keresés a tartalomban
ItthonDK: nem kérünk Orbán kegyelmes úr jóindulatából

DK: "nem kérünk Orbán kegyelmes úr jóindulatából"


A Demokratikus Koalíció (DK) "nem kér Orbán kegyelmes úr jóindulatából" - közölte a párt csütörtökön az MTI-vel arra reagálva, hogy a kormányszóvivő bejelentette: közkegyelmet javasol adni a kabinet azoknak, akik részt vettek tavaly december 23-án az LMP által meghirdetett, az Országháznál tartott demonstráción, és büntetőeljárás indult ellenük.

gyf_dk


A Gyurcsány Ferenc vezette DK közleményében azt írta: ha Orbán Viktor miniszterelnök bocsánatot akar kérni Magyarországtól, akkor "vonja vissza a tákolmányt, távozásával segítse a pénzügyi rendszer, a gazdaság és a jogállam rehabilitációját". "Megértjük, ha Orbán Viktor szégyelli magát, de a DK azt kéri a hatóságoktól és az udvari legfőbb ügyésztől: folytassák le a december 23-i események vizsgálatát, képviselőink állnak elébe" - közölte a párt, felszólítva a kormányfőt, hogy kérjen bocsánatot azoktól az aktivistáktól, akiket a politikusok elengedése után még órákkal bent tartottak a Gyorskocsi utcában.


A Demokratikus Koalíció közleményét azzal zárja: hazugságnak tartja, hogy a "rezsimnek" fontos a véleménynyilvánítás szabadsága. Véleményük szerint ha mégis így lenne, akkor "azonnali hatállyal vonják vissza az alaptörvényt, oszlassák fel a médiatanácsot, bocsássák el Szalai Annamáriát és a Fidesz hírhamisító brigádját, és adják vissza a Klubrádió frekvenciáját".

 

Forrás: MTI/HÍR PORT24


A témához kapcsolódó cikkeink:


Közkegyelmet adna a kormány a Parlamenttől elszállított LMP-seknek>>>

 

 

2012-01-05

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite