2019. augusztus 18., - Ilona
Keresés a tartalomban
ItthonDK: Orbán és Matolcsy hagyja abba az ámokfutást!

DK: Orbán és Matolcsy hagyja abba az ámokfutást!


A DK arra kéri Orbán Viktor miniszterelnököt és Matolcsy Györgyöt, a Magyar Nemzeti Bank elnökét, hagyják abba ámokfutásukat, amely egyre mélyebb szintre taszítja a forintot.

Molnár Csaba_DK


Molnár Csaba, a DK ügyvezető alelnöke hétfőn, a parlamenti ülés kezdete előtt tartott sajtótájékoztatóján bírálta a kormány és a jegybank politikáját, amelynek eredménye szerinte a gyenge forint, az, hogy az euró árfolyama a 314 forintot is elérte. Okos kormányzati gazdaságpolitikára lenne szükség, valamint "egy a kormánytól független, ép eszű gazdaságpolitikus által vezetett jegybankra" - mondta.


Kijelentette: Matolcsy György nem megnyugtatja, inkább nyugtalanítja a piacot, amikor azt nyilatkozza, hogy a nemzeti banknak kéz a kézben kell együtt haladnia a kormánnyal. Molnár Csaba bírálta a miniszterelnök nyilatkozatát is, amely szerint létrejött a külső és belső költségvetési egyensúly. Ez mesterségesen mélyen tartott inflációval, "brutális adóemelésekkel" ideiglenesen valósult meg, vagyis "a választási időszakra időzített kozmetikázás eredménye" - értékelte.


Azt mondta, a magyar gazdaság számára egy 290 forint körüli euróárfolyam lenne hasznos. Emlékeztetett Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes öt évvel ezelőtti, még ellenzékben tett nyilatkozatára, aki akkor azt mondta: a 300 forintnál drágább euró a kormány kudarca, amely káros a devizahiteleseknek és munkahelyek megszűnéséhez vezet.

 

Forrás: MTI/NÓGRÁD24

 

2014-02-03

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite