2019. április 25., csütörtök - Márk
Keresés a tartalomban
ItthonDK: Orbán szólaljon meg a plágiumügyben és a Jobbik zászlóégetése kapcsán

DK: Orbán szólaljon meg a plágiumügyben és a Jobbik zászlóégetése kapcsán


A Demokratikus Koalíció felszólítja Orbán Viktort, hogy álljon a közvélemény elé és valljon színt a köztársasági elnökkel szemben felmerült plágiumgyanú és az uniós zászlót égető jobbikos képviselők botránya kapcsán - írta hétfői közleményében Molnár Csaba, a párt ügyvezető alelnöke.

Molnár Csaba_DK


Molnár Csaba az MTI-hez eljuttatott közleményében felteszi a kérdést, hogy vajon a miniszterelnök érzi-e a súlyát annak, hogy személyes ajánlása miatt felelősség terheli az elnöki poszt hitelességének lejáratásáért. A hvg.hu múlt héten írt arról, hogy Schmitt Pál köztársasági elnök doktori disszertációjának nagy része megegyezik egy bolgár sportkutató tanulmányával. Mint írták, az államfő 215 oldalas doktorijának legnagyobb része, mintegy 180 oldal Nikolaj Georgiev francia nyelvű munkájának többnyire szó szerinti fordítása és átvétele, ami felveti a plágium gyanúját. A Köztársasági Elnöki Hivatal visszautasította a plágiumvádat.


Molnár Csaba közleményében arról is ír, hogy a kormányfő nem hallgathat a Jobbik szombati demonstrációján történt zászlóégetés kapcsán sem. Szerinte amikor Magyarország számára létfontosságú a megállapodás az Európai Unióval és a Nemzetközi Valutaalappal, akkor Orbán Viktornak nemzetközi sajtótájékoztatón kellene elmondania, hogy egyetért-e a demonstráción történtekkel, a lobogó meggyalázásával és a követeléssel, hogy lépjünk ki az Európai Unióból. A politikus szerint az államcsőd elkerülése a tét, ezért Orbán Viktornak "nem lehet sunnyogni", amiatt aggódva, hogy a jobbikos érzelmű fideszesek elfordulhatnak a pártjától.


Forrás: MTI/HÍR PORT24

2012-01-16

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite