2019. május 27., hétfő - Hella
Keresés a tartalomban
ItthonDK: Orbán Viktor tisztázza a helyzetet a beutazási tilalom ügyében

DK: Orbán Viktor tisztázza a helyzetet a beutazási tilalom ügyében


A Demokratikus Koalíció (DK) szerint elképzelhetetlen, hogy Orbán Viktor miniszterelnök ne ismerné az Egyesült Államokból kitiltott kormánytisztviselők nevét, ezért az ellenzéki párt a helyzet azonnali tisztázását követeli a kormányfőtől.

Molnár Csaba_DK


Erről Molnár Csaba, a DK alelnöke és EP-képviselője beszélt újságíróknak csütörtön Budapesten. Az ellenzéki politikus szerint a kitiltási ügyben mindenféleképpen hazudik vagy Vida Ildikó, az adóhatóság elnöke, vagy a kormányfő és Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter. Vida Ildikó ugyanis azt állítja, hetekkel ezelőtt értesítette kitiltásáról a kabinetet, Varga Mihály azonban ezt az időpontot keddre teszi - fejtette ki Molnár Csaba, aki szerint az adóhatóság vezetőjének tisztségben maradása azt jelentené, hogy Orbán Viktor beismeri: hazudott.


A jelenlegi kormányzati rendszerben ugyanis elképzelhetetlen, hogy a "mindenható" miniszterelnök előtt rejtve maradjanak kormányzati értesülések, míg Varga Mihálynak közvetlen felettesként kellett tudnia a történtekről - tette hozzá. Molnár Csaba azt hangsúlyozta, hogy a NATO-tagországokban példátlan kitiltási ügyben a fő felelősseg a kormányfőt terheli, de a nemzetgazdasági miniszternek is tudnia kelllett a történtekről, a kialakult helyzetet pedig legelső lépésben Vida Ildikó leváltásával kell kezdeni. A DK ezért mindenkit arra biztat, hogy vegyen részt az adóhatóság elnökének távozását sürgető vasárnapi fővárosi rendezvényen - mondta az alelnök, aki aláhúzta, pártja nem vesz részt a megmozdulás szervezésében és azon vezetőik sem jelennek meg.

 

Forrás: MTI/NÓGRÁD

 

2014-11-06

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite