2019. március 27., szerda - Emánuel
Keresés a tartalomban
ItthonDK: Polt Péter indítson vizsgálatot a Quaestor-ügyben a kormányzati felelősök ellen!

DK: Polt Péter indítson vizsgálatot a Quaestor-ügyben a kormányzati felelősök ellen!


A Demokratikus Koalíció újra arra szólította fel Polt Péter legfőbb ügyészt, hogy indítson vizsgálatot a kormány azon tagjai ellen, akik felelősséget viselnek a Quaestor-ügyben.

Gréczy Zsolt_dk


Az ellenzéki párt szóvivője csütörtöki, budapesti sajtótájékoztatóján azt mondta, hogy a Quaestor-ügy egy hónapja kezdődött, és azóta megy "a kormányzati hazudozás, a felelősök mentegetése, a sárdoblás".


Gréczy Zsolt hangsúlyozta, a legfontosabb kérdés viszont az lenne, hogy a nyomozó szervek mikor vizsgálják ki a "fideszes gengszterkormány tagjait". Szerinte a felelősök névsora jól körülírható: az ügyben politikai és jogi felelősséget visel Orbán Viktor miniszterelnök, Matolcsy György jegybankelnök, Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter, valamint Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter.


A szóvivő reagált a fideszes Gulyás Gergely szavaira, aki csütörtökön azt mondta, egy szélsőbaloldali frakció létrejöttével fenyegetne a baloldali jelölt esetleges győzelme a tapolcai időközi országgyűlési képviselőválasztáson. Gréczy Zsolt közölte: a 2014-es választás előtt született megállapodás alapján az MSZP és a DK által közösen támogatott Pad Ferenc - győzelme esetén - az MSZP frakciójába ül majd be, ugyanis tavaly is a szocialisták indítottak jelöltet ebben a körzetben. Gyulyás Gergely szavai nem tükrözik a valóságot, de "megértjük, hogy újra megkezdődött a riogatás Gyurcsány Ferenccel, hiszen úgy látszik, a Fideszt is aggasztja a DK előretörése" - tette hozzá.

 

Forrás: MTI/NÓGRÁD24

 

2015-04-09

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite