2019. május 20., hétfő - Bernát, Felícia
Keresés a tartalomban
ItthonDK: szeptembertől brutálisan emelkednek a banki szolgáltatások díjai

DK: szeptembertől brutálisan emelkednek a banki szolgáltatások díjai


A Demokratikus Koalíció (DK) szerint a kormány által bevezetett új adók és közterhek miatt szeptembertől brutálisan emelkednek majd a banki szolgáltatások díjai.

Molnár Csaba_DK


Molnár Csaba, a DK ügyvezető alelnöke szerdai, budapesti sajtótájékoztatóján azt mondta, hogy Magyarország lesz az egyetlen uniós tagállam, ahol több bank is meg fogja szüntetni a kártyás fizetés ingyenességét. A független képviselő arra is kitért, hogy a kamatot terhelő egészségügyi hozzájárulás és a sárgacsekk-adó miatt lassan már nem éri meg bankban tartani a megtakarításokat. Azt mondta, a rövid távú befektetéseknél előfordulhat, hogy a végén kevesebb pénzt lehet kivenni, mint amennyit betettek.


Visszautalt Orbán Viktor miniszterelnök tavaly nyári, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnökségével folytatott tárgyalásán elhangzott szavaira, amelyek szerint a kormány új gazdasági modelljének része az is, hogy a bankrendszer ötven százaléka magyar kézben legyen.


Molnár Csaba kijelentette: a jelenlegi kormány esetében ez azt jelenti, hogy ami állami tulajdonban van vagy állami monopólium van rá, azt koncesszióban oda fogják adni a rokonoknak, barátoknak, ismerősöknek és üzlettársaknak. Ez három lépcsőben történik meg: előbb tönkre kell tenniük a bankokat, amiket az állam olcsón felvásárol, hogy a végén szétossza a fideszes barátoknak és rokonoknak - vázolta véleményét.

 

Forrás: MTI/HÍR PORT24

 

2013-08-28

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite